Skuruprofiler 2023-24

Under säsongen som gått har vi presenterat spännande och framgångsrika personer eller lag som betytt mycket för Skuru Handbolls utveckling sedan 1980-talet. Det har vi gjort under rubriken ”Skuruprofiler”.

Har du missat något från denna reportageserie får du nu chansen igen.

Skuruhjärtat klappar fortfarande…

Anna Rapp i landslaget
Foto: Bildbyrån

En genuin Skurukarriär med bland annat tre SM-guld, 160 matcher A-landslaget, förbundskapten i fyra år för U-landslaget och idag en ”handbollspamp” som ledamot och första kvinna i det internationella handbollförbundets (IHF) styrelse. Så kan vi kortfattat sammanfatta 51-åriga Anna Rapps fantastiska karriär inom handbollen. Och hjärtat för Skuru, det klappar fortfarande!

https://skuruhandboll.se/skuruhjartat-klappar-fortfarande/

 

Carin Strömberg – Skuruprofilen bakom C8 Handbollscamp

Foto: Bildbyrån

Under höstlovet genomförs den populära C8 Handbollscamp, Stockholms största handbollcamp för handbollsungdomar och som arrangeras av Skuru. Initiativtagare till handbollscampen är Carin Strömberg, en Skuruprofil från barnsben, landslagsspelare och mångårig proffsspelare utomlands. Carin är handbollsfostrad i Skurus gedigna ungdomsverksamhet och har sedan 2016 spelat som proffs utomlands. Men kanske får vi se henne i Skurus grönvita färger igen så småningom…

https://skuruhandboll.se/carin-stromberg-skuruprofilen-bakom-c8-handbollscamp/

 

När Skuru gick upp i högsta serien 1986

Lena Jansson
Foto: Nacka Värmdö Posten

Söndagen den 30 mars 1986 är ett historiskt datum för Skuru handboll. Damlaget besegrar Kalmar AIK på bortaplan med 21–18 i den fjärde omgången av kvalet och blir därmed för första gången klart för allsvenskan, som var namnet på den högsta serien vid den tiden.

https://skuruhandboll.se/nar-skuru-gick-upp-i-hogsta-serien-1986/

 

Eva vann allt som gick att vinna

sm-guld 2005 i Globen
Foto: Björn Tilly/Bildbyrån

Eva Westphal är en av få spelare i landet med den unika meritlistan bestående av SM-guld i alla åldersklasser i sin moderklubb.  USM-guld för F14 (hette ICA-cupen på den tiden), F16 (Flick-SM) och F18 (Junior-SM), SM-guld utomhus 1998, SM-guld 2004 och 2005. Allt i den grönvita Skurudräkten. Lägg därtill segrar i Partille Cup och vi har en av Skurus mest meriterade spelare genom tiderna på klubbnivå.

https://skuruhandboll.se/eva-vann-allt-som-gick-att-vinna/

 

Tvillingarnas fina karriär startade med 16 år i Skuru…

Emelie, Elisabeth och Johanna Westberg 2014
Foto: Lennart Månsson/BILDBYRÅN

Emelie och Johanna Westberg är tvillingarna som gjorde stort avtryck i Skuru under sina 16 år i klubben. De fostrades i Skurus bollskola av en annan känd Skuruprofil, Lena Jansson, och från 2007 till 2014 var de tongivande spelare i Skurus damlag i den högsta serien. Emelie och Johanna är fina exempel på genuina Skuruprofiler som fått sin handbollsskolning i Nackaklubben, för att sedan ta klivet ut i proffslivet och även spel i landslaget.

https://skuruhandboll.se/tvillingarnas-fina-karriar-startade-med-16-ar-i-skuru/

 

Skuruprofilen som blev människorättsaktivist och TV-kändis

Linnéa Claeson
Foto: Linnea Rheborg / BILDBYRÅN /

Linnea Claeson har en gedigen bakgrund inom viktiga samhällsfrågor, såsom människorättsaktivism, feminism, civilkurage, jämställdhet, hbtq-frågor, rasism och mänskliga rättigheter. Hon har över 200 000 följare på sitt Instagram-konto Assholeonline och är TV-kändis från bland annat Let’s Dance och Superstars. Och hon har även en gedigen Handbollskarriär i Skuru IK i bagaget.

https://skuruhandboll.se/skuruprofilen-linnea-claeson/