P14 Skuru IK Handboll

USM är över för den här gången för Skurus pojkar födda 2009. Sista steget blev på hemmaplan med fyra matcher mot lag från väst, syd och mitt.

Nyköping visste vi på förhand skulle vara det svåraste motståndet, vilket visade sig stämma. Alla killar kämpade på, men vi fick inte riktigt försvarsspelet att stämma och vi räckte inte till. Vi grävde ner oss i besvikelse en kort stund efter matchen, men efter att ha tittat på de övriga lagen i gruppen gick vi in i matchen mot Strömstad med revanschlusta och en härlig attityd. Killarna visade på fint samspel framåt, glöd i försvarsspelet och ett otroligt bra lagarbete. Alla kämpade, peppade och spelade för och med varandra. När slutsignalen ljöd var glädjen stor över helgens första seger.

I söndagens morgonmatch mot Åhus kom vi inte riktigt upp i samma attityd bakåt. Och även om vi producerade fint spel framåt hade vi svårt att få hål på deras målvakt och när då inte heller vårt försvar- och målvaktsspel satt som det skulle blev det till slut för svårt och för många mål att ta ikapp. Bara att klappa ihop och komma igen.

Visade stort hjärta

Och som killarna gjorde det. Mot HP Skövde 90 fanns bara ett lag på banan i inledningen av matchen. Finurligt anfallsspel med mål från hela bredden och djupet av banan, målvaktsräddningar och ett Skövde som inte kom någon vart i vårt försvar gav oss en kanonstart och ett försprång som växte för varje minut som gick. I andra halvlek tappade vi något, men killarna visade stort hjärta, mod och tilltro till varandra när de gemensamt tog matchen i mål som vinnare.

En mycket bra helg som präglades av fint samspel i anfallsspelet, ett lugn och en metodik som vi hela tiden trodde på. Framför allt var det en mycket bra laginsats, roligt med jämna matcher mot nya motståndare och en fin avslutning på USMs fyra steg. Vi är mycket stolta tränare som kan konstatera att killarna har utvecklats enormt under året och tagit stora kliv i sin utveckling, fantastiskt roligt att se!

En stor eloge till alla föräldrar som jobbade hårt hela helgen för att göra arrangemanget så bra som möjligt för alla deltagande lag och tack även till de tjejer i Nacka HK och Skurus damlag som hjälpte till med att utse och dela ut pris till matchens lirare under helgens alla matcher.

Skurus matcher:

Skuru IK – IFK Nyköping 16 – 27
Skuru IK – Strömstad HK 23 – 18
Skuru IK – Åhus Handboll 22 – 28
Skuru IK – HP Skövde 90 26 – 20

Foto toppbild: Eva Westphal