Skuru Handboll F14

Med andan i halsen har Skuru F14 kämpat sig till en plats i USM steg 5 som går av stapeln den 26–28 april i Uppsala. Flickorna krigade på i matcherna men förlorade snöpligt med 1 sekund kvar mot Backa, vilket innebar en oerhört lång väntan på resultatet till sista matchen.

Men vi tar det från början…

En stark start på turneringen

Skuru F14 reste ner till Eskilstuna på lördagen för att ta sig an arrangörslaget Eskilstuna Guif. Laget välkomnades till en fantastisk arena i form av Volvo CE Arena och fick ett varmt bemötande. Matchen mot Eskilstuna var hård och Eskilstuna Guif inledde starkast men Skuru vaknade till i minut 5 och tog ledningen, en ledning de kunde hålla matchen ut med ett par ryck. Matchen slutade 19-14 till Skuru.

Nästa motståndare var Lugi, som vunnit sin grupp i 3A och på pappret var den tuffaste motståndaren. Skuru spelade en mycket bra match med ett starkt försvar. Lugi stod upp bra fram till halvlek, men efter att vi samlat oss i halvtid tog Skuru tag kommandot och kunde på ett kontrollerat sätt vinna med 21–14.

En dramatisk avslutning

På söndagen stod Skövde och Backa på schemat. Första halvlek mot Skövde var jämn och slutade 8–8, men i andra halvlek spelade Skuru ut Skövde och vann komfortabelt med 20–11.

Sen kom matchen med stort M. Dels på grund av urladdningen efter matcherna mot Guif och Lugi, men också på grund av ett mått av underskattning. Backa stod emot hela matchen och Skuru fick inte ordning på sitt försvar. Med 2 minuter av matchen gjorde Skuru mål och tog ledningen med 22-21. Backa tog tag i taktpinnen och kunde kvittera till 22–22 med 30 sekunder kvar, samtidigt drog Skuru på sig en utvisning. Vid avkast var det man mot man och Skuru behövde bara se till att matchklockan rann ut. Men olyckligtvis förlorade de bollen och Backa lyckades med 1 sekund kvar på klockan skjuta in segermålet med slutreslutatet 23 – 22.

Dramatiken var total eftersom Backa nu hade chans att gå vidare till steg 5 om de vann sin sista match mot Eskilstuna Guif. Det var de längsta 3 timmarna F14 lagets liv, men till slut lyckades Eskilstuna Guif vinna sin match med 16–11 och därmed säkrade Skuru sin biljett till Uppsala.

I Uppsala hoppas F14 och F18 på ett stort stöd från våra supportrar. Väl mött!

Foto: Johnny Lindberg