En vardagsmatch i damernas division 1 mot Tumba i Nacka bollhall stod på agendan. Matchen inleddes väldigt jämt, men Tumba drog ifrån med fem mål innan halvtidsvilan. Nacka gjorde ett försök att komma i kapp, men Tumba lät aldrig Nacka utmana och stängde matchen tidigt. Det blev en högst komfortabel vinst för Tumba, 24–40 (13–18).

Redan före matchen kunde det konstateras att Nacka har säkrat sin plats i nästa års upplaga av division 1 norra. Med det positiva beskedet för Nackas del, samtidigt som många spelare presterat bra under en lyckad USM-helg, så väntade en tuff match mot Tumba på hemmaplan.

Till en början var matchen jämn, men efter dryga tjugofem minuter kom den andra timeouten av Nackas tränare Helgi Magnusson. Det var inte mycket som stämde varken i anfalls- eller försvarsspelet, vilket resulterade i att Tumba kunde rycka ifrån till 13-–8 vid halvtid.

Halvtidssnacket bestod till stor del att prata om Nackas inställning till matchen. Det kändes inte som att laget var påkopplade till fullo, varken spelare eller tränare. Inställningen var det som lades mest fokus på, och sedan försvarsspelet.

Andra halvlek började och till en början kom Nacka ikapp, mycket tack vare Mini Mowinski som återigen bevisade sitt målskytte med hela 11 mål under matchen. Efter trettioåtta minuter spelade visade resultattavlan 18–21, men närmare än så kom inte hemmalaget. Tumba vann andra halvlek med hela 12–22…

Besvikenheten efter matchen var stor – såklart. Nacka förlorade på ett sätt som ingen i laget kunde vara stolt över.

Matchen lirare tilldelades Sarah Hansson (bilden). Med stor revanschlust får Nacka fokusera på den sista matchen i detta års division 1 norra. Matchen spelas på söndagen den 17 mars, borta mot HK Silwing-Troja. Matchstart 16:00.

Nackas målgörare: Mini Mowinski 11, Sarah Hansson 5, Philippa Antin 3, Isabella Thonberg 3, Nellie Norlin 1, Alexandra Sundell 1, Adea Berisha 1.

Foto toppbild: Joakim Lindgren