Skuru IK Handboll har gjort klart med Elin Åkesson inför nästa säsong. Stortalangen på niometer från Kungsängens SK är född 2002 och läser på NIU handbollsgymnasium. Senaste året har hon spelat i division ett norra och i höstas debuterade hon i U18-landslaget. På tisdagskvällen gjorde hon sin första träning med Skuru i Nacka Bollhall.

Hur känns det så här direkt efter första passet med laget?

–Nu efter första träningen känns det kanon. Tycker att alla lagkamrater var jättetrevliga och det var så kul att spela handboll igen. Jag har haft ett långt uppehåll på grund av corona. 

Hur känns det att ha skrivit på för Skuru IK Handboll?

–Det känns jättekul att ha skrivit på för Skuru. Det ska bli kul att få vara i en så bra träningsmiljö och det känns som en bra möjlighet för utveckling. Anledningen att jag valde Skuru är just att jag hamnar i en bra träningsmiljö med spelare som är fantastiskt duktiga och spelar på en hög nivå. Jag tror att jag kommer att kunna lära mig mycket här.

Vad vet du om spelarna i Skuru och Nacka HK?

–Jag har spelat mot många av de yngre spelarna i laget massor av gånger när vi var lite yngre. De senaste två åren har vi även tränat tillsammans på NIU Sjölins gymnasium Södermalm.

Säsongen som varit har du spelat med Kungsängens SK i division 1 norra där ni slutade trea. Det var din första säsong i A-laget. Hur tycker du att det gått?

–Min första säsong i A-laget i Kungsängen var fantastiskt rolig. Jag spelade tillsammans med några av mina närmsta vänner vilket var fruktansvärt kul. Jag är själv nöjd med min säsong och tycker att jag mestadels presterade det jag borde göra, och utvecklades mycket av att spela seniorhandboll.

Hur känns det att lämna moderklubben?

–Jag har spelat i Kungsängen i över 10 år och att lämna nu är känslosamt. Jag har mycket kärlek och tacksamhet för min moderklubb. Men jag känner mig verkligen redo att ta nästa steg.

Under säsongen har du också debuterat i U18-landslaget. Hur upplevde du den erfarenheten?

–Att få debutera i U18 landslaget var superkul. Att sättas i ett nytt sammanhang i ett nytt lag var spännande och någonting jag definitivt kan dra lärdom av. Att få representera Sverige var superstort. 

Vilka är dina styrkor som handbollsspelare?

–Mitt spelsinne och min vilja att göra mål, antingen själv eller hjälpa någon annan.

Hur ser dina mål ut – var är du i handbollskarriären om fem år?

–Jag har alltid haft höga ambitioner och har alltid varit villig att träna för att nå så långt jag kan. Jag kommer fortsätta med den inställningen och hoppas att det bär långt.

Det är en längre försäsong än vanligt. Vad tänker du om det?

–Försäsongen är minst sagt längre än vanligt. De senaste åren har det känns som att min säsong knappt har tagit slut förrän nästa drar igång, så jag ser fram emot att verkligen få lägga tid på träning och att bygga upp mig, vilket jag tycker är roligt.

Vad gör du vid sidan av handbollen?

–Jag försöker se till att slappna av och umgås så mycket jag kan med mina vänner. Jag går ju i skolan också så en liten del av tiden lägger jag väl på plugg också.