Segerjubel Skövde borta

Som väntat blev det en tuff match när Skuru besegrade Skövde HF på bortaplan. Det var först i slutminuterna som Skuru kom i kapp och förbi. Det innebar att Nackatjejerna tog den första vinsten på bortaplan mot Skövde på några säsonger. Med dagens segersiffror 32–28 befäster Skuru ledningen i handbollsligan.

– Så himla gott, jublade niomålsskytten Alexandra Bjärrenholt efter den dramatiska matchen i Skövde Idrottshall.

Denna Alexandra Bjärrenholt… Idag gjorde hon definitivt inte en av sina bättre matcher. En straffmiss, två egna utvisningar redan i den första halvleken samt flera tekniska fel. Men när matchen skulle avgöras var hon lik tusan på plats och gjorde bland annat fem av Skurus sju sista mål…

– Vi spelade inte alls på topp idag, men på slutet skärpte vi till oss. Men som vanligt, vinst är det enda som gäller just nu, fortsatte Alexandra.

Den första halvleken var mycket omväxlande. Skurus ledning 6–4 blev 6–8 under en period då Skövdes målvakt Josefine Gundersen Lien storspelade. Men efter en timeout och några viktiga räddningar av Rebecca Nilsson i Skurus mål kom Skuru snabbt i kapp och sedan följdes lagen åt till paussiffrorna 13–13.

Lyckat målvaktsbyte

Den andra halvleken började inte alls bra för Skuru. Rikke Dahl Nielsen drog på sig en utvisning och Skövde ryckte åt sig några måls försprång. En hemmaledning som växte till som mest fyra mål, 21–17, efter 40 spelade minuter.

I det skedet var Skuru illa ute!

Men då tog Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder en timeout och valde bland annat att byta in Moa Björck i målet.

Moa Björck
Moa Björck blev inbytt i den andra halvleken och svarade för 6 viktiga räddningar på 13 skott. Foto: Viktor Ljungström / Ljungström Photography

Moa fick en bra start med två snabba räddningar i fina lägen med kontringsmål som följd. Hon var en stark bidragande orsak till att Skuru lyckades vända matchen. Moa stod för hela 46 räddningsprocent under sina 22 minuter på planen. Skuru valde också att spela 7 mot 6 i anfallet och lyckades ta in hemmalagets ledning.

Ett ryck sista fem

Vid ställningen 27–27 och fem minuter kvar på matchklockan fick Skövde sin första utvisning. Den utvisningen vann Skuru med 3-0 och kopplade ett segergrepp. Skövde hade ingen kraft kvar och drog på sig ytterligare en utvisning och Skuru kunde defilera in i mål till slutsiffrorna 32–28. En skön bortaseger, men den satt hårt åt!

Till matchens lirare i Skuru utsågs sjumålsskytten Kaja Stojilkovic, som kanske gjorde sin bästa match för säsongen!

Kaja Stojilkovic
Kaja Stojilkovic svarade för 7 mål när Skövde bortabesegrades med 32–28. Foto: Viktor Ljungström / Ljungström Photography

– Det var en tuff match, men skönt att vi lyckades vinna. Det var viktiga poäng för oss nu när det börjar att dra ihop sig, sade Kaja.

Kaja kommenterade sin prestation så här:

– Det var kul att vara med och bidra. Det var tufft både framåt och bakåt, men bra att jag satte skotten idag.

Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder pustade ut rejält efter matchen.

– Inte alls så bra spel idag, men Skövde var jobbiga att hantera och vi har haft svårt med dem på bortaplan genom åren, sade Magnus. Men några smarta spelval framåt och Moa Björcks inhopp i målet blev mycket avgörande, menade Magnus.

Seriefinal kommande lördag

Nu närmast i handbollsligan står serietvåan och den stora favoriten till SM-guldet, IK Sävehof, för motståndet. Matchen spelas lördag 23 mars kl 14:00 i Nacka Bollhallen. En match som ingen handbollsintresserad ska missa! Biljetter köps via Zippertic.

– Då ska vi bara ut och kötta, avslutade Alexandra Bjärrenholt, innan hon klev på tåget tillbaka mot Stockholm.

Fakta

Matchbild: 2–2, 4–4, 4–6, 8–6, 8–8, 10–10, (13–13), 15–15, 18–15, 21–17, 23–21, 26–24, 27–27, 27–30, 28–32

Skövdes målskyttar: Elma Örtemark 6, Britta Jakobsson van Stam 6, Mia Holene Kvithyll 5, Moa Andersson 3, Emma Hall 2, Natalie Wästefors 2, Tindra Sahlin Wallenius 2, Ida Eriksson 1, Melina Pilav 1.

Skurus målskyttar: Alexandra Bjärrenholt 9, Kaja Stojilkovic 7, Clara Petersson Bergsten 5, Isabel van Kerkvoorde 5, Felicia Palm Robertsson 3, Rikke Dahl Nielsen 1, Jennifer Johansson 1, Carolina Ingesson 1.

Matchens lirare: Josefine Gundersen Lien  (Skövde) och Kaja Stojilkovic (Skuru)

Domare: Jasmin Kliko och Mirza Kurtagic

Utvisningar: Skövde 2 x 2 min, Skuru 3 x 2 min

Publik: 371.

Foto toppbild: Viktor Ljungström / Ljungström Photography

Bildtext: Stort jubel i Skuru efter att ha vänt matchen mot Skövde till seger i slutminuterna.

Foto bildgalleri: Viktor Ljungström / Ljungström Photography