Alexandra Bjärrenholt

Handbollsligan är inne i slutspurten av seriespelet och en svår bortamatch väntar Skuru på lördag då Skövde HF står för motståndet på bortaplan. 

– Vi tar verkligen en match i taget nu. Vi vet om att Skövde är mycket starka hemma, vilket gör att vi behöver få till en bra prestation för att få med oss två poäng hem, säger lagkaptenen Alexandra Bjärrenholt.

Senast lagen möttes på bortaplan i Skövde var förra säsongen, i september 2022. Då vann Skövde med uddamålet efter en stark slutspurt. I årets seriespel möttes lagen i Nacka Bollhall precis innan jul och då vann Skuru med klara 31-25.

– Men nu kommer det att bli en tuff drabbning. Skövde är alltid tuffa att möta i sin hemmahall där de har bra stöd av publiken och musiken dunkar ut i högtalarna, säger tränaren Magnus Oscarsson Söder.

– Atmosfären måste vi hantera men också ett skickligt lag med spelare som inte är rädda att gå på mål. Det blir många dueller och vi måste stå bra tillsammans för att få stopp på deras attacker. 

Hur känns det i truppen, Alexandra?

– Det är bara bra, vi har hunnit slipa på lite detaljer nu under veckan och det känns som att alla tar kliv framåt både individuellt men också i det kollektiva lagspelet, berättar “Alex”.

Skuru fick oväntad hjälp i jakten på serieseger när Kristianstad överraskande besegrade toppkonkurrenten Sävehof. Kristianstad vann den målrika matchen med 41-40! Det innebär att Magnus Oscarsson Söders tjejer skaffat sig en trepoängsledning i serien när tre omgångar återstår. 

Skövde borta september 2022. Foto: Viktor Ljungström
Får Skurutjejerna Skövde på fall i lördagens match i handbollsligan? Bilden är från förra säsongens match i Skövde. Foto: Viktor Ljungström / Ljungström Photography

– Vi har ett bra utgångsläge inför avslutningen av serien. Men även om det är nära så är det fortfarande så långt borta. Vi har tre tuffa matcher kvar och vi måste vara fullt fokuserade på varje liten detalj inför matcherna och vara i nuet. Vi kommer behöva vara oerhört skarpa om vi ska vinna de återstående matcherna av serien, säger Magnus. 

– Men vi har visat tidigare att vi är redo att göra jobbet som krävs och jag är övertygad om att spelarna kommer göra sitt yttersta för laget de omgångar som återstår, fortsätter Magnus.

– Nu är allt i våra egna händer vilken slutplacering vi kommer nå. Men vi tar en match i taget, vi ska göra bra prestationer och få till ett bra flyt och känsla inför slutspelet, sen får vi se vilket resultat det ger när vi väl summerar grundserien, avslutar Alexandra.

Matchen mot Skövde spelas lördag 16 mars kl 15:00 och kan ses på Handbollsligan Live.   

Foto toppbild: Harald Weideinger