Rebecca Nilsson

Lördagen den 23 mars smäller det i Nacka Bollhall. Då möts serieettan och tvåan i damernas handbollsliga, Skuru IK och IK Sävehof. När två omgångar återstår av seriespelet ligger Skuru på första plats, tre poäng före IK Sävehof. Minst en poäng i matchen mot Sävehof och Skuru är seriesegrare! Vid förlust avgörs det hela i den sista omgången då Skuru möter svåra Hallby på bortaplan och Sävehof tar sig an Önnered på hemmaplan.

– Det ska bli otroligt kul att möta Sävehof! Jag är övertygad om att publiken i Bollhallen kommer att bjudas på en fantastisk lördagshandboll, säger Skurus målvakt Rebecca Nilsson (bilden).

Senast Skuru och Sävehof möttes var i Partille den 10 januari. Trots Skuruledning i paus vann Sävehof med klara 33–24 efter att Skurus spel fallit ihop i den andra halvleken. Åttamålsskytten Emma Mihailovic i hemmalaget hade en stor dag och lyckades med det mesta och bidrog starkt till segern. Men Partillelaget har i seriespelet åkt på några minor som gjort att laget tappat serieledningen till Skuru. Mest överraskande var nog bortaförlusten mot Kristianstad med de otroliga siffrorna 41–40…

Rebecca Nilsson och hennes lagkompisar är laddade och förberedda inför seriefinalen.

– Sävehof är stora favoriter. Men vi ska ge allt och njuta av varenda sekund av att få spela en sådan här toppmatch inför hemmapublik, säger Rebecca.

Jobbar med detaljer

Rebecca har börjar hitta den riktiga formen inför det kommande SM-slutspelet. Men i matchen senast blev hon i den andra halvleken ersatt av Moa Björck och Skuru vände underläge till vinst mot Skövde på bortaplan. Men att hon blev utbytt är inget som verkar bekymra målvaktstalangen.

– Jag fortsätter jobba med små detaljer i mitt spel som jag tycker sitter mer och mer. Förhoppningsvis kan jag få till den riktiga toppformen till slutspelet för att hjälpa laget så mycket som det bara går.

Ja, vem minns inte Rebeccas fenomenala SM-slutspel 2021 då Skuru bärgade SM-guldet…

– Jag tycker också att vi har lyckats få till en fin struktur i laget efter några skadebortfall. Vi har skapat en stark lagsammanhållning med hög moral, vilket kommer att vara viktigt för oss att ha med oss in i matchen mot Sävehof, men även i det kommande SM-slutspelet, fortsätter ”Becca”.

Måste vara kliniska!

Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder är också förväntansfull inför matchen mot Sävehof.

– Det blir en tuff uppgift för oss men med allt att vinna. Vi måste vara kliniska i alla delar om vi ska klara av att ta poäng. Vi vet att vi gjort bra perioder mot Sävehof tidigare under säsongen, men vi vet också hur beroende vi är av att göra jobbet i varje sekvens i 60 minuter, kommenterar Magnus.

– Men vi ser verkligen fram emot att få spela denna seriefinal på hemmaplan!

Foto: Joakim Lindgren

Matchen Skuru – Sävehof spelas lördag 23 mars kl 14:00 i Nacka Bollhall. Biljetter köps via Zippertic.