Skuru IK Handboll är överens med Jennifer Johansson om en förlängning av det nuvarande avtalet över säsongen 2024/25. “Jennifer har under denna säsongen verkligen tagit för sig. Hon är en av seriens mest stabila V6or och levererar på en hög nivå match efter match”, säger huvudtränare Magnus Oscarsson Söder.

20-åriga Johansson anslöt till Skuru inför säsongen 21/22 från västkusten och allsvenska Kärra HF och har gjort 156 mål på 59 tävlingsmatcher i den grönvita tröjan. Debuten kom den 16 oktober 2021, inför 678 åskådare, i Eriksdalshallen mot LUGI HF. A-landslagsdebuten gjorde hon den 1 oktober 2022, mot Brasilien, i Eskilstuna.

På meritlistan finns 1 SM-silver, 1 guld i ATG Svenska Cupen, 3 A-landskamper (6 mål) samt 37 U-landskamper (83 mål).

Oscarsson Söder ser enorm potential i Johansson och spår en lysande framtid för sin vänsterkantstalang.

– Att hon fått känna på miljön i A-landslaget är ett fint kvitto på hennes utveckling och prestation under hennes tid i Skuru. Denna unga spelare har framtiden för sig och kapaciteten att bli en av de bästa spelarna i landet. Vi är glada att hon vill försöka ta det steget hos oss, säger Oscarsson Söder.

 

Jennifer upplever själv att hon utvecklats mycket under sin tid i Skuru och ser fram emot att fortsätta på den inslagna vägen.

Grattis till ditt nya avtal! Hur känns det nu när allt är klart?
Det känns jättebra, det ska bli väldigt roligt att fortsätta resan i Skuru.
 
Vad har varit viktigast för dig för att du skulle välja en fortsättning i Skuru?
Det är en utvecklande miljö där jag trivs med tjejerna i laget och ledarna så för mig var utvecklingsmöjligheten och trivsel största anledningarna.
 
Det är snart två år sedan du bytte Göteborg mot Stockholm, hur har den omställningen varit?
Det har varit en omställning att vara ifrån familjen och vänner så mycket men det har varit utvecklande för mig som person. Men det har funkat bra och jag tycker det är roligt med lite omväxling. Stockholm är som Göteborg en väldigt fin stad.
 
Hur upplevde du att det var att byta Allsvenskan mot SHE?
Jag skulle säga att det är ett annat tempo med väldigt många duktiga spelare så det är högre nivå i SHE.
 
Du delade V6-uppdraget under din första SHE-säsong med Skurulegenden Elin Hansson, hur var det?
Det var lärorikt, hon är en otroligt duktig och skicklig handbollsspelare så det var utvecklande att kunna få tips från henne. Hon är även en väldigt snäll tjej så det var roligt att spela med henne.
 
Den här säsongen har du gjort den positionen till din egen och verkligen levererat, vad har varit framgångsreceptet?
Det har varit väldigt kul att få mer speltid och jag har bara försökt ta vara på det så mycket jag kan och göra mitt bästa!
 
Vad tycker du att du har utvecklat mest sedan flytten till Skuru?
Jag skulle säga helheten men framförallt försvarsspelet. Eftersom Skuru ofta spelar 5-1 är det viktigt att kunna spela bra försvarspel som 1a och då välja rätt samt kunna rädda upp.
 
Framgångarna med Skuru har lett till att du fått chansen att debutera i A-landslaget och du har precis varit iväg och spelat landskamper i Frankrike. Hur känns det?
Det är såklart otroligt kul att få chansen i landslaget och få bekräftelse på att man gör något bra.
 
Vad tar du med dig från den här samlingen?
Det har varit många lärorika träningar och två tuffa matcher så det finns mycket att ta med sig. Det är högre tempo och en hög kvalitet på träningarna som jag har försökt anpassa mig till. Sen tar jag med mig erfarenheten denna samling gav och att få spela två landskamper.
 
Ni har tre seriematcher kvar i SHE innan det är dags för slutspel. Vad kan vi förvänta oss av Jennifer Johansson resterande del av den här säsongen?
Jag hoppas att vi kan avsluta grundserien bra och jag ska göra mitt bästa för att kunna bidra.
 
Avslutningsvis, vad ser du mest fram emot de kommande säsongerna i grönvitt?
Jag ser fram emot att utvecklas ytterligare och bli en mer erfaren spelare. Samt att kämpa och vinna fler matcher med laget.
 
Tack och stort lycka till framöver, Jennifer!
Tack så mycket!
 
Text: Joakim Lindgren
Foto: Harald Weidinger