Alva Persson och Elin Åkesson lämnar Skuru IK efter säsongen. De båda niometersspelarna, som tillhört A-truppen sedan säsongen 21/22, är redo för nya utmaningar då säsongen är över.

Alva Persson, med väldigt starka Skurugener, är en egen produkt som gått hela vägen från bollskolan, via Nacka HK, upp i A-laget. Hon har firat stora framgångar i ungdomsåren med Skurus duktiga 03-kull, där hennes spel präglades av mycket god spelförståelse och ett skytte utöver det vanliga, som fick krönas med ett guld som B-flicka och ett brons i våras som junior i USM (“Rätt” år som A-flick försvann med pandemin). I A-laget har Alva mest utmärkt sig som en tuff och stark försvarsspelare under de två säsonger hon hittills huserat i SHE.

– Alva kommer vara saknad hos oss. En fantastisk person med fint driv och bra attityd. En spelare som gått hela vägen i Skuru och utvecklats till en försvarsspelare av hög klass. Vi hoppas att hon får jobba vidare med att utvecklas till den spelare hon vill vara och att hon får lyckas bra i sin nya klubb och roll. Alva har framtiden för sig och vi vet att hon kommer vara uppskattad av sina nya lagkamrater på samma sätt som hon varit hos oss, vi önskar henne ett stort lycka till i sin fortsatta spelarkarriär, säger huvudtränare Magnus Oscarsson Söder.

Alva själv ser tillbaka på sin tid i Skuru med värme men ser också fram emot vad framtiden har att erbjuda.

– Det känns speciellt att lämna min moderklubb som har betytt så mycket för mig i så många år. Jag kommer bära med mig alla fina minnen och människor jag mött längst vägen. Det har varit en barndomsdröm att få vara en del av Skurus damlag och att få känna på spel på högsta nivån i Sverige. Jag är verkligen tacksam för den här tiden och allt jag har fått uppleva. Till nästa år har jag valt att testa på nya spännande utmaningar. Innan dess ser jag fram emot resten av den här säsongen och jag ska göra allt tillsammans med laget för att avsluta på topp!

 

Elin Åkesson anslöt till Skuru från moderklubben Kungsängens SK inför säsongen 20/21. Hon spenderade första säsongen i Nacka HK, i Allsvenskan, innan hon flyttades upp i A-laget permanent till säsongen 21/22. Den dynamiska spelmotorn har varit mycket uppskattad bland sina lagkamrater och har visat publiken prov på fart och fläkt under sina säsonger i Nacka Bolhall.

– Elin har tagit stora kliv i sin utveckling under åren hos oss. På grund av tuff konkurrens på hennes position har speltiden blivit minimal och det är nu dags för henne att ta nästa steg i sin utveckling. Det är en lojal och målmedveten spelare som lämnar oss och samtidigt som det är tråkigt att tappa en så kapabel spelare är det också det bästa för Elin där hon är just nu i sin karriär. Vi ser fram emot att följa Elin på håll och hoppas hon fortsätter att utvecklas till en etablerad elitspelare. Vi vill samtidigt passa på att tacka henne för alla de fina insatser hon gjort under åren på match och träning, det har gjort stor skillnad för laget som helhet, säger Magnus Oscarsson Söder.

Elin kommer sakna klubben och sina lagkamrater men ser fram emot nya utmaningar.

– Jag har haft tre roliga år i Skuru där jag har utvecklats massor. Tjejerna i det här laget är helt fantastiska så det är såklart tråkigt att lämna dom. Jag är taggad på framtiden och dom utmaningarna som väntar framöver.

Vi önskar båda tjejerna stort lycka till med resterande del av säsongen och säger “på återseende” när det är dags för nya äventyr framöver!

Text: Joakim Lindgren
Foto: Joakim Lindgren