Isabel van Kerkvoorde

Skuru IK hade chansen att skaffa sig ett 2-poängsförsprång i toppen av handbollsligan, men den tuffa bortamatchen mot Önnereds HK slutade oavgjort 27–27 (13–16). Skuru var i ledningen i större delen av matchen men var nära att tappa båda poängen i det dramatiska slutskedet. Men en poäng räddades med 15 sekunder kvar på straffkast av Alexandra Bjärrenholt. En “pinne” innebär ändå att Skuru övertar serieledningen, en poäng före IK Sävehof.

Det blev en match med ett helt annat ansikte en den toppmatch vi bevittnade senaste i segermatchen hemma mot H65 Höör. Matchen karaktäriserades av mycket slarv från båda lagen. En matchbild som inte var förväntad när det var en riktig toppmatch i handbollsligan som det bjöds på.

14 mål från Hansson

Båda lagen spelade offensivt i försvaret vilket gav utdelning åt båda håll i form av många tekniska fel från anfallande lags sida. Det utnyttjade Önnered bäst. Hemmalagets målmaskin Linn Hansson tog gång på gång vara på omställningsspelet och Skuru fick överhuvudtaget aldrig riktigt tag i Linn någon gång under matchen. 14 mål från Linn talar sitt tydliga språk.

Bästa målskytt i Skuru blev Alexandra Bjärrenholt med 8 mål. Alex sammanfattade matchen: 

– Matchen var väldigt böljande där vi gjorde en fin första halvlek. Vi hade koll på Önnered uppställt i försvaret men vi slarvade för mycket framåt. Då fick de tyvärr kontra in flera mål, där måste vi bli mer effektiva och noggranna.

– Sedan var vi nära att tappa matchen på slutet men vi lyckades få med oss en poäng även om vi såklart hade hoppats på båda, fortsatte Alex.

Alexandra Bjärrenholt
Alexandra Bjärrenholt stångades rejält med Önnereds starka försvar i den oavgjorda matchen. 8 mål levererade Alex. Foto: Anna Heier

Skuru dominerade den första halvleken målmässigt och hade möjligheten att rycka ifrån vid ett par tillfällen. Som mest ledde Skuru med fyra mål 13-9 som blev 16-13 i halvtid.

Straffmål i slutsekunden räddade en poäng

I början av den andra halvleken tog Önnered tag i matchen och hämtade snabbt igen den tremålsledning Skuru hade med sig in till halvtidsvilan. Skuru hade dock flera chanser att dra ifrån igen men då slarvades det åter i anfallet. Och i det dramatiska slutet var Önnered närmast segern. Men ett straffmål av Alexandra Bjärrenholt med 15 sekunder räddade en poäng hem till Nacka.

Poängräddaren Alexandra blev åter igen bästa målskytt i Skuru, 8 mål denna gång, varav tre på straffkast. Men endast ett mål gjordes av Skurus kantspelare denna kväll. Det hör inte till vanligheterna…

VK på målhumör

Isabel van Kerkvoorde gjorde dock en av sina bättre matcher, inte minst anfallsmässigt där hon fick ett bra övertag mot hemmalagets vänsterförsvar. 7 mål kom från VK:s vänsterslägga och hon är på god väg mot en fin form inför serieavslutningen och SM-slutspelet.

Magnus Oscarsson Söder gav följande spelarkritik efter matchen.

– Jag tycker att Isabel van Kerkvoorde gjorde en jättebra match och även Hanna Lundvall levererade också en hel del bra saker. Alexandra Bjärrenholt var som vanligt nyttig åt båda håll och Rikke Dahl Nielsen börjar också hitta försvarsspelet vilket är väldigt kul att se, sammanfattade Magnus.

Alla bidrar

Magnus verkade inte allt för nedstämd trots en match med mycket slarv i anfallsspelet.

– Jag tycker att vi kämpade oss igenom matchen och vi får med oss en poäng vilket kan visa sig vara lika mycket värt som två. Men känslan var ändå att vi hade chansen att vinna matchen. Alla bidrar med allt de kan idag, avslutade Magnus.

Målvaktskampen mellan hemmalagets Jenny Sandgren och Rebecca Nilsson slutade också oavgjord. Båda hamnade på 38%.

I Önnered var talangen Fanny Elovson åter på banan efter en tids skadefrånvaro. Det blivande Danmarksproffset (spelar i Horsens nästa säsong) visade att hon blir en tillgång för Önnered när matchformen är tillbaka och det drar ihop sig till SM-slutspel.

Ny toppmatch väntar

Nästa seriematch för Skuru är ånyo en riktig toppmatch då det just nu formstarkaste laget i ligan, Skara HF, gästar Nacka Bollhall. Men före dess stundar ett landslagsuppehåll så matchen spelas först den 7 mars kl 19:00. En drabbning som inte får missas!

Matchbild: 3–3, 4–7, 7–8, 8–12, 11–14, (13–16), 16–17, 19–18, 19–22, 24–24, 26–26, 26–27, 27–27

Önnereds målgörare: Linn Hansson 14 (4), Evelina Källhage 5, Fanny Elovson 2, Thess Krönell 2, Moa Boqvist 2 (1), Siw Aabech 1, Ella Sjöberg 1

Skurus målgörare: Alexandra Bjärrenholt 8 (3), Isabel van Kerkvoorde 7, Rikke Dahl Nielsen 4, Hanna Lundvall 3, Kaja Stojilkovic 2, Felicia Palm Robertsson 2, Clara Petersson Bergsten 1

Matchens lirare: Linn Hansson (Önnered), Alexandra Bjärrenholt (Skuru).

Domare: Michael Sandström och Markus Winberg

Publik: 236

Foto toppbild: Joakim Lindgren
Bildtext: Isabel van Kerkvoorde visade fin målform i matchen mot Önnered med sina 7 mål .