Kaja Stojilkovic

Kaja Stojilkovic har skrivit ett nytt tvåårskontrakt med Skuru. Den lovande niometersspelaren blir därmed Skuru trogen även säsongerna 2024/25 och 2025/26. Kaja har tagit stora kliv till den här säsongen och etablerat sig på allvar i Skurus damlag. Med det nya kontraktet är därmed en viktig kugge på plats inför de kommande säsongerna.

Kaja Stojilkovic, som fyller 22 detta år, har ett brett register som spelare. En tvåvägsspelare med ett bra skott, starkt genombrottsspel och ett spelsinne som gör att hon inte sällan hamnar högt i assistligan under matcherna.

Debuten i A-laget skedde redan som 16-åring säsongen 2019/2020. 

– Det var i seriepremiären mot Sävehof, minns jag. Jag fick göra några inhopp, berättar Kaja.

– Det är jättekul att få fortsätta min handbollsresa i Skuru som stöttat mig så bra under flera år nu. Jag ser fram emot att utvecklas vidare som spelare i klubben, säger Kaja.

Vad tycker du är dina styrkor som handbollspelare?

– Jag skulle säga att mina styrkor som handbollsspelare är att jag är lite allround. Jag kan flera saker men är villig att lägga tid på att utvecklas vidare. Jag har alltid inspirerats av Petar Nenadic (serbisk landslagsspelare och niometersspelare) och hans individuella teknik, berättar Kaja.

Bärande spelare

Kaja, som vid sidan av handbollen studerar pedagogik och folkhälsovetenskap på Stockholms universitet, tror mycket på sitt grönvita lag.

– Vi har visat att när vi spelar som bäst är det svårt att slå oss. Vi är ett ungt lag med mycket kvalitet, vi har ett starkt driv och vill spela om medaljer!

Magnus Oscarsson Söder, Skurus tränare, är glad att ha Kaja till förfogande även de kommande säsongerna. 

– Kaja har under denna säsongen vuxit ut till en av våra bärande spelare. En spelare som vi verkligen unnar en fin säsong. Hon har kämpat länge med att få kontinuitet i sin träning och nu börjar hennes slit och vilja att spela handboll äntligen ge utdelning, berömmer Magnus.

– Vi är glada att hon vill fortsätta satsa på sin handboll och att hon vill göra det hos oss i Skuru.

Kaja Stojilkovic
Niometersspelaren Kaja Stojilkovic har signerat ett nytt 2-årskontrakt med Skuru. Foto: Joakim Lindgren