Magnus Oscarsson Söder, Isabel van Kerkvoorde och Alexandra Bjärrenholt

Inför slutspurten av handbollsligan har vi tagit pulsen på tränaren Magnus Oscarsson Söder, lagkaptenen Alexandra Bjärrenholt och högernian Isabel van Kerkvoorde. Skuru leder serien just nu, en poäng för IK Sävehof. Men det återstår fyra matcher i seriespelet och det är ett tufft motstånd i varje match som väntar. Skara och Sävehof gästar Nacka Bollhall och på bortaplan väntar hemmastarka Skövde HF och IF Hallby HK.

– Att vinna serien skulle vara riktigt stort. Det är i så fall ett kvitto på att vi gjort det bättre än alla andra lag under 22 omgångar. Men det är verkligen en tuff avslutning på serien vi har framför oss, säger Magnus Oscarsson Söder.

Formstarkt Skara väntar

Skuru kommer att redan i nästa match få bekänna färg rejält då det hetaste laget just nu i handbollsligan, Skara HF, kommer på besök i Nacka Bollhall den 7 mars kl 19:00. Västgötalaget har radat upp segrar på sistone och har bland annat lyckats med något som få lag lyckas med, att besegra Sävehof på bortaplan.

– Det kommer att bli en riktigt tuff match, vilket det brukar vara mot Skara, säger Alexandra Bjärrenholt. Det gäller att göra en bra match både framåt och bakåt och speciellt ha koll på deras stjärnspelare. Kan vi få detaljerna att stämma så kommer vi kunna gå vinnande ur den matchen, fortsätter Alex.

Isabel van Kerkvoorde fyller i:

– Det gäller också att hålla nere våra tekniska fel för att undvika enkla kontringsmål bakåt. Framåt gäller det att vi håller uppe tempot och spela som vi kommit överens om.

”Vi har allt i egna händer”

Skuru behöver med största sannolikhet besegra Sävehof på hemmaplan för att ta hem seriesegern. En serieseger som i så fall skulle betyda mycket inför det kommande SM-slutspelet. Matchen mot Sävehof spelas i Nacka Bollhall lördagen den 23 mars.  

– Vi hade som mål inför säsongen att komma bland de fyra bästa för att få hemmaplansfördel i kommande SM-kvartsfinaler. Att vinna serien är ju såklart ännu bättre vilket då ger hemmaplansfördel även i eventuell finalserie om vi går så långt, säger Alexandra.

– Det skulle vara otroligt kul om vi vinner serien, säger Isabel van Kerkvoorde. Nu har vi dessutom satt oss i en sits där vi har allt i våra egna händer för att få bästa förutsättningar i SM-slutspelet, fortsätter ”VK”.

Känns uppåt i laget

Skuru gick som bekant igenom höstens seriespel utan förlust och med endast en tappad poäng i bortamatchen mot HK Aranäs. Men efter jul kom några motgångar, dels den olyckliga skadan på nyckelspelaren Ellen Voutilainen, dels en mängd sjukdomar direkt efter nyår. Ett ”vingklippt” Skuru fick se sig besegrat av Kungälvs HK och Sävehof och tappade i det skedet serieledningen till Sävehof. Men topplaceringen återtogs av Skuru efter Sävehofs överraskande förlust mot Skara.

Magnus Oscarsson Söder
Magnus Oscarsson Söder. Foto: Joakim Lindgren

Lagkaptenen Alexandra Bjärrenholt fyller i:

– Men allt fler i truppen börjar hitta sina roller och alla i laget känns väldigt uppåt och taggade för att vinna varje match.

Och om vi redan nu vågar gå händelserna lite i förväg, hur är känslan inför det kommande SM-slutspelet?

Magnus: 
– Känslan är att vi kommer kliva in i slutspelet med en bra känsla men det återstår som sagt fyra väldigt svåra och viktiga matcher innan dess så vi får ta en sak i taget.

Alexandra:
– Känslan är bra, vi har levererat väldigt bra handboll emellanåt och kan vi få till detaljerna också som helhet i matcherna så kommer vi att vara svårstoppade.

Isabel:
– Det känns väldigt roligt! Slutspelsnerverna har väl inte riktigt hunnit komma ännu eftersom vi fortfarande har seriespelet att fokusera på. Men det är väldigt motiverande att få tävla om ett potentiellt SM-guld, som helt klart är inom räckhåll.

Alexandra Bjärrenholt
Alexandra Bjärrenholt. Foto: Joakim Lindgren

Stor dramatik väntar

Det märks att det börjar dra ihop sig nu för handbollssäsongen 2023/24. Till helgen avgörs Final 4 i ATG Svenska Cupen, dit Skuru tyvärr inte är kvalificerat. Därefter de fyra dramatiska och avslutande omgångarna av handbollsligan.

Stämningen stiger nu i alla led inom Skuru IK i det här skedet av säsongen, när förväntningarna på en framskjuten placering i seriespelet och en möjlig framgång i SM-slutspelet hägrar.

Och i handbollsligan vill alla topplag vinna sina matcher för att markera revir inför SM-slutspel. För lagen i den nedre delen av tabellen gäller “liv eller död” för att hänga kvar i den högsta serien.

Vilken dramatik som väntar!

Isabel van Kerkvoorde
Isabel van Kerkvoorde. Foto: Joakim Lindgren

Foto toppbild: Joakim Lindgren

Bildtext: Magnus Oscarsson Söder, Isabel van Kerkvoorde och Alexandra Bjärrenholt laddar inför avslutningen av handbollsligan. Sedan väntar SM-slutspelet…