I den andra omgången av division 1 norra ställdes Nacka HK mot hemmalaget Tumba HK. Matchen var till en början målsnål men utvecklades till en förlust med stora siffror. Trots vår vilja att bjuda in till match fick vi inte till matchbilden vi önskat. Slutresultatet 29–19 (13–8) var ett faktum.

I första halvlek stod både Nacka HK och Tumba HK starkt i sitt försvarsspel, medan båda lagen dessutom hade svårigheter att sätta bollen i mål. Vi hade en klar matchplan som visade sig till en början att fungera bra i försvarsspelet. När det kom till anfallsspelet höll vi oss inte till den matchbild vi tänkt. Vi hade svårt att hitta bredden i spelet, timing i passningar såväl i mottagningar att vi aldrig skapade ett högt tryck och hot i anfallsspelet. Matchklockan stod på 17:27 då resultattavlan visade 4–4. Efter slarvigt anfallsspel från vår sida får Tumba HK rena kontringsmål och drar ifrån ordentligt i slutet av första halvleken. Resultatet efter första halvlek skrivs till 13–8.

Andra halvlek inleds med bättre utdelning i anfallsspelet, och därmed reducerades antalet kontringsmål. Däremot fick vi inte ordning på vårt uppställda försvarsspel, vilket resulterade i att vi växlade mål med varandra snarare än att komma in i matchen igen. Efter 39 minuter stod det 18–13, men sedan drar Tumba ifrån i en stark 10 minutersperiod som dom vinner med 7–2. Under denna period försöker vi jaga oss in i matchen genom att spela med punkt, 7 mot 6, byta målvakt, men vi får inte ordning på ett Tumba HK med skyhögt självförtroende. Något som är viktigt att notera var vår vilja och kämpaanda hela matchens 60 minuter. Dessutom vet vi vad vi ska träna vidare på, men denna gång får vi acceptera slutresultatet 29–19.

Matchens lirare gick till Philippa Antin som gjorde en stark insats med flera mål och assister. Avslutningsvis vill vi tacka Tumba HK för ett bra genomfört arrangemang och en tuff match.

Nästa match spelas på lördag 14/10 mot Strands IF Hudiksvall i Nacka bollhall med avkast 15:00. Hoppas vi ses då!

Text: Simon Dahlström
Foto: Joakim Lindgren