På lördagen gästade Härnösands HK oss i årets första omgång av division 1 norra. Nacka HK inledde starkt och släppte aldrig greppet om matchen. Slutresultatet sattes till 37-13 (22-6).

Efter en fin genomförd USM helg med juniorerna fanns en bra känsla för hemmapremiär i serien. Många av spelarna var nervösa då det var deras första tävlingsmatch på seniornivå. Nervositeten försvann snabbt när domaren blåste igång matchen.

Första halvlek inleddes med ett riktigt starkt försvarsspel där vi lyckades spela med en höjd som pressade Härnösandsspelarna till dom ytor vi ville. Avsluten blev därför relativt enkla för våra målvakter att rädda. Räddningarna blev till kontringar vilket resulterade i en hel del lätta mål, men något tränarna är extra nöjda med var just att värdera lägen i vårt kontringsspel. Här visade vi en stor utveckling då vi tidigare under försäsongen varit för ivriga och tagit avslut som vi egentligen inte vill ha, medans vi i denna match vårdade bollen på ett mycket bättre sätt.

Något ytterligare som är viktigt att notera är att målskyttet är spritt över matchprotokollet – ett bevis på att vi hotar smalt såväl brett på planen. Ett extra utropstecken är Tova Almqvist 11 mål, samt Isabelle Grip och Nova Ekroth som gjorde två riktigt fina insatser i målet i sin seniordebut.

Nästa match i division 1 spelas borta mot Tumba lördagen 7 oktober kl. 14.00. Välkomna!

Text: Simon Dahlström
Foto: Matthew Tipple