Mathilda Melin

I den tredje omgången av Division 1 Norra mötte Nacka HK Strands IF Hudiksvall på hemmaplan i Nacka bollhall. Ett starkt bortalag som aldrig släppte greppet av matchen vann övertygande mot ett frustrerat Nacka HK. Slutresultat 24–35 (10–17).

Inledningsvis står vi bra i försvarsspelet, men har stora svårigheter att lösa bortalagets offensiva försvarsspel. Vi blev stressade och förlorade bollen på ett sätt som gjorde att Strands IF Hudiksvall kunde kontra in enkla mål. Efter en tidig time out får vi koll på matchen igen med ett resultat på 6–7, men tappar sedan lugnet och gör enkla misstag. Bortalaget drar ifrån med 4–10 sista kvarten av första halvleken, vilket resulterar i 10–17 i halvtid.

I den första kvarten av andra halvlek spelar vi bra, men det gör motståndarna också. Vi växlar mål med varandra. Vi testar att spela 7–6 för att kunna krypa närmare. Dom tre första lägena är riktigt fina helhjärtade lägen, men Strands IF Hudiksvalls målvakt räddade två av de tre skotten, och kunde sedan växla mål genom att näta från avkast på de tredje avslutet som vi gjorde mål på. En tung sista period i matchen leder till en förlust med 11 bollar. Slutresultat 24­–35.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera en besvikelse på hur matchbilden blev. Det stora antalet insläppta mål beror på våra 25 tekniska fel, oönskade avslutslägen och missade målchanser som vi normalt sett utnyttjar. Trotts en stor förlust bör vi som ett ungt lag ta med oss de erfarenheterna vi fick av att möta ett duktigt etablerat seniorlag. Det är matcher som dessa vi faktiskt måste utmana oss själva till max. Några exempel på tonstarka spelare var Mathilda Melin som gjorde en fin insats med flera räddningar, och matchens lirare Adea Berisha som stod för ett mycket bra samarbete i försvars- och anfallsspelet.

Kommande vecka ska vi ladda upp batterierna för att ta oss an Spånga HK på bortaplan lördagen den 21 oktober.

Text: Simon Dahlström
Foto: Joakim Lindgren

Bildtext till toppbilden: Mathilda Melin är fokuserad i målet.