Nu börjar det dra ihop sig i tabellen och igår spelade vi den 17:e omgången i Div 1 Norra. Det blev en jämn tillställning där Tumba under majoriteten av matchen höll taktpinnen. Vi gav oss aldrig och arbetade oss in i matchen och kunde tillslut, med sista-sekunden-drama ta med oss en poäng hem från Tumba Idrottshus.

Vi inleder matchen starkt och tar ledningen med 3-1. Vi håller bra tryck och skapar fina kontringslägen. Tumba följer tätt efter och efter en kvart är ställningen 8-8. Då gör Tumba ett ryck och kan gå upp i ledning. Vi har svårt att prioritera rätt i vårt försvarsspel och Tumba får, i mångt och mycket, under den här perioden spela anfallsspel precis som de vill. I kombination med detta har vi inte samma tryck i vårt kontringsspel och får kämpa hårt för våra mål. Efter första halvlek är ställningen 14-11 till Tumba.

Till andra halvlek vill vi justera ett par detaljer, arbeta med mer tydlighet i våra avtal i försvarsspelet samt fortsätta springa och njuta av de lägen vi skapar i omställningsspelet.

Vi får fortsätta jaga Tumba under hela andra halvlek. Vi gör det dock med facit i hand bra. Med lugn och struktur får vi äntligen den träff vi vill på Tumbas anfallsspel och kan förvalta omställningarna till kontringsmål. Vi lyckas kvittera många gånger men går aldrig upp i ledning. I matchens avslutning väljer Tumba att spela 7-6 vilket blir en fullträff samtidigt som vi behåller lugnet och fortsätter producera mål i våra anfallsspel.

När dryga minuten återstår kvitterar vi till 26-26. Tumba tar timeout, samlar sig och sätter det anfallsspel som bestämts. Precis som i de senaste två matcherna ställs vi inför ett sista anfall som är helt matchavgörande. Med 30 sekunder kvar tar vi timeout och lyckas därefter spela oss till ett läge vi vill ha. Situationen blir bedömd som frikast och med en sekund kvar lyckas Josefine Dufva Korsner med ett hoppskott skjuta in kvitteringsmålet. Slutresultat 27-27.

Matchens lirare gick välförtjänt till Josefine Dufva Korsner.

Nästa helg kommer Boden och hälsar på i Nacka Bollhall. Avkast 16:30, 11/2.

Text: Sofie Hansson
Foto: Joakim Lindgren