I lördags kom Borlänge på besök till Nacka bollhall. Det blev en match där Borlänge visade sig var bättre i alla kategorier. Vi kämpade väl, men denna gång fick vi se oss besegrade med råge. 

Vi inleder matchen starkt den första kvarten. Vi hittar lösningar i både anfalls- och försvarsspel och med det som bas är känslan god. Efter 10 spelminuter leder vi matchen med 6-4. Borlänge gör två snabba mål och med ställning 6-6 tar motståndarlaget timeout. Efter denna gör Borlänge, trots att vi slänger in vårt timeoutkort efter några minuter, sex raka mål. Ställning 6-12 och vi får kriga i varenda situation på planen. Vi förblir mållösa i 15 minuter och går till halvtidsvila med resultatet 8-13.

I andra halvlek står vi inför stora utmaningar i både vårt försvars- och anfallspel och får helt enkelt inte ihop det. Det vi tar med oss är vår inställning i att, trots motgångar stå enade som ett lag och kämpa för varandra. Slutresultat 14-26. Matchens lirare gick till Sara Smedberg som gjorde 8 av våra 14 mål.

Nästa vecka möter vi Kungsängen på bortaplan i Ekhammarhallen. Avkast 14:00, 25/2.

Text: Sofie Hansson
Foto: Matthew Tipple