Idag hade vi avkast 14:00 i både Div 1 Norra och F19 nivå 1. Med truppen fördelad i två hallar krigade vi till oss 4 poäng.

Nacka HK – Uppsala HK

Uppsala inleder med matchens första mål. Vi svarar snabbt och kan dra ifrån till 5-3. Uppsala visar tidigt att de inte kommer ge oss något gratis och lyckas skapa fina kontringar på våra tekniska fel. Vi följs åt i målprotokollet och turas i omgångar om att leda matchen. Uppsala kommer igång med starkt skytte där vi inte helt lyckas sätta träffarna vi pratat om inför matchen. När Uppsala får möjlighet att gå upp i tremålsledning har vi Ellen Dahlström i mål som står för ett par strålande räddningar som ger oss möjlighet att åter hämta upp underläget. I halvlek leder bortalaget med 14-15.

I halvtidsvila pratar vi om att växla upp vårt försvarsspel och vara noggranna med våra prioriteringar. Vi är eniga om att vi också behöver ha mer disciplin i anfallet för att få de spelföljder vi vill i det uppställda spelet. Vi bestämmer oss för att trycka på allt och vara tydligare i attackspelet i andra fasen.

Vi inleder andra halvlek med tre snabba mål och kan vända underläge till 17-15. Uppsala svarar starkt och följer tätt efter. Efter 8 minuter är ställningen 19-18 och därefter gör Uppsala fyra raka mål upp till en tremålsledning. Vi sliter och försöker få så mycket vi bara kan att stämma i både försvars- och anfallsspel men är för slarviga i många sekvenser.

Uppsala håller sin tremålsledning och med ställning 22-25, när matchklockan visar 47.26, tar vi timeout. Det visar sig senare i matchens slutskede att bli en lyckad sådan då vi med kontringar, vilja och disciplin i anfallsspelen gör mål och knappar in Uppsalas ledning. Kvitteringsmålet kommer i matchminut 58 och då är ställningen 27-27. Med en minut kvar att spela tar vi återigen timeout, styr upp det och Ellie Hammarström lyckas göra ett ledningsmål med 20 sekunder kvar. Uppsala svarar med timeout och får möjlighet att styra upp det men vi lyckas hålla undan och vinner tillbaka bollen och med det också matchen. En krigarinsats där vi i det avgörande läget håller fokus och litar på varandra.

Matchens lirare gick till Tova Almqvist efter fina insatser i både anfalls- och försvarsspel.

Om en vecka väntar Tumba i en tuff och spännande bortamatch. Avkast 14:00, 4/2 i Tumba idrottshus.

 

AIK – Skuru IK

I F19-serien stod AIK för motståndet i Ulriksdalshallen. Det blev en jämn match med två lag som slet för att ta med sig två poäng. Vi lyckas vinna matchen med en boll efter en straffräddning av Clara med 10 sekunder kvar. Vi tar med oss energin och kämparglöden för varandra! Ett extra tack till Adea, Amalia och Julia som förstärkte från F16.

Nu laddar vi om inför returmöte mot AIK 2 redan på fredag! Avkast fredag 19:45, 3/2 i Nacka Bollhall.

Text: Sofie Hansson
Foto: Matthew Tipple