Nyförvärv: Jennifer Johansson till Skuru

Nyförvärv: Jennifer Johansson till Skuru

Vänstersexan Jennifer Johansson har skrivit på för Skuru till nästa säsong. Jennifer, med meriter från ungdomslandslaget, är uppväxt i Göteborgslaget Kärra HF. ”Med stabilt försvarsspel och ett fint kontringsspel har Jennifer kvalitéer som vi uppskattar och hoppas ha god nytta av framöver, konstaterar Magnus Oscarsson Söder.

Jennifer, hur känns det att ha skrivit på för Skuru IK Handboll? 

–Det känns jättekul, det blir en ny utmaning och ny miljö att få fortsätta utvecklas i och även växa som handbollsspelare. 

Vad vet du om laget och spelarna sedan tidigare? 

–Skuru verkar vara ett lag med en bra miljö som ger en möjligheter att nå väldigt långt. De har länge varit ett lag i toppen som fått fram väldigt duktiga spelare. Det känns som ett lag med vinnarskallar som ger allt vilket jag tycker om. Det är även väldigt duktiga spelare som man kan ta lärdom av vilket jag tror är nyttigt. Vad jag sett är det även ett lag med högt tempo som jag hoppas komma in i snabbt. 

Du har just varit med och vunnit Damallsvenskan och fört upp Kärra i SHE igen. Hur känns det?

–Det känns otroligt roligt att få ett sånt avslut och även en barndomsdröm som gick i uppfyllelse. En helt magisk känsla att få vara med om!

Hur skulle du beskriva din egen säsong som varit?

–Jag skulle säga att det har gått bra, jag har fått utvecklats mer och fått mer förtroende samt speltid. 

Ditt namn dyker upp i ungdomslandslagssammanhang också. Vilka erfarenheter har du därifrån?

–Jag har fått spela lite cuper som varit otroligt roligt. Det är kul att få chansen. Det har varit lärorikt att spela med andra spelare och ha andra tränare. Det har varit roliga men tuffa matcher. 

Vilka är dina styrkor som handbollsspelare?

–Jag skulle säga att mina styrkor är kontringsspelet och variationen i avsluten. Skurus snabba spel tror jag kommer passa mig bra. 

Hur ser dina mål ut – var är du i handbollskarriären om fem år?

–Om fem år hoppas jag vara en etablerad spelare i antingen Skuru eller i en annan klubb. Jag hoppas jag får ta mycket ansvar och vara en viktig spelare. Jag hoppas även vara en del av A-landslaget och få förtroende där. Drömmen hade varit att vara proffs och kunna leva på handbollen. 

Hur tror du att det går för Skuru i det pågående slutspelet?

–Jag tror de har stora chanser att vinna. De känns starka med bra bredd på spelarna så jag tror de kan ta hem guldet. 

Vad gör du vid sidan av handbollen?

–Just nu pluggar jag sista året på gymnasiet och efter det blir det förmodligen jobb, utöver det och träning så hänger jag med vänner och gör roliga saker. 

Hur är det att lämna västkusten för östkusten och flytta från Göteborg till Stockholm?

–Det blir spännande med både nytt lag och ny stad. Det blir därmed nya utmaningar även utanför handbollen men det ska bli roligt att se vad Stockholm har att erbjuda. 

Tränare Magnus Oscarsson Söder ser fram emot att jobba vidare tillsammans med talangen från västkusten.

–Jennifer är en ambitiös vänstersexa som trots sin unga ålder redan har fått viktig erfarenhet från seniorspel i damallsvenskan. Hon spelade senast i Kärra där hon var delaktig i att de tog steget upp i SHE. Jennifer är bra i alla delar av spelet så med stabilt försvarsspel och ett fint kontringsspel har hon kvalitéer som vi uppskattar och hoppas ha god nytta av framöver, säger Magnus Oscarsson Söder.