Det väntade ett toppmöte när vi på lördagen åkte till Huddingehallen för att ställas mot serieledarna. Det märktes att det var två lag som kände varandra väl och många tuffa dueller på planen.

Vi gör matchens första mål på straffkast, därefter blir det fyra raka mål från Huddinge. Det tar ca 7 minuter innan vi gör vårt första spelmål, därefter likas vi jobba oss ikapp och efter tio minuter står det fyra lika på tavlan. Därefter gör Huddinge ett nytt litet ryck och vi får inte riktigt till det i vårt anfallsspel och med nio minuter kvar av halvleken tar vi en timeout då är ställningen 11-8. Sista nio fortsätter det vara tuffa kamper och inget skönspel och vi går till halvtidsvilan med ställningen 12-10 till Huddinge mycket tack vare Ellen Dahlström som håller oss kvar i matchen.

Andra halvlek börjar Huddinge bäst och de kan snabbt rycka ifrån till 19-13 efter 13 minuter. Vi har fortfarande svårt i anfallsspelet och när vi väl kommer till bra lägen så lyckas vi inte förvalta dem och Huddinge lyckas hålla sin ledning på sex mål och ställningen är 21-15 när det är 11 och en halv minut kvar av matchen. Vi fortsätter kriga på och står bra i försvaret och när Huddinge väl får lägen så stoppar Ellen Dahlström dem, dem bra träffarna i försvarsspelet gör att vi kan ställa om och får lite mål i både första och andra fas och vi närmar oss i målprotokollet.

Med en minut och 10 sekunder kvar av matchen så reducerar vi till 22-21 och 15 sekunder senare så begär Huddinge timeout för att styra upp sitt sista anfall. Vi står bra även i det försvarsspelet och lycka sno bollen vilket gör att vi med 22 sekunder kvar kan ta timeout, vi spela det spelet vi har kommit överens om men får inte läget som vi vill ha men vi fortsätter att attackera och med två sekunder kvar lyckas Alva Persson skjuta in kvitteringen och det blir en varsin poäng. Det var inte vackert men det var 60 minuters krigande och vi viker inte ner oss.

Priset till matchens lirare gick välförtjänt till Ellen Dahlström, nästa vecka spelar vi hemma i Nacka Bollhall när Uppsala kommer på besök avkast kl 14:00 på lördag.

Text: Victor Ericson
Foto: Joakim Lindgren