Skuru IK Handboll är överens om en utlåning av niometersspelaren Magdalena Krstić till allsvenska Skånela IF. Magdalena, som till vardags tillhör Nacka HK, har fått ögonen på sig efter 12 mål på 3 spelade matcher under säsongsinledningen i divison 1 Norra. Låneperioden sträcker sig fram till det allsvenska uppehållet i december.

– I Skuru ser vi alltid till hur vi kan utveckla våra spelare på bästa sätt, så när frågan om Magdalena kom från Skånela så var vi positiva till att ge henne chansen till spel i allsvensk miljö. Vi tror att detta kommer gynna hennes utveckling på både kort och lång sikt, säger Helgi Magnusson, damelitansvarig i Skurus damelitkommitté.

Skånelas huvudtränare, Patrik Wilsvik, är nöjd med att få in Krstić i truppen.

– Skånela och Skuru är likasinnade i hur vi ser på ambition, utbildning och utveckling. Vi strävar hela tiden efter att hitta rätt utvecklingsmiljöer för våra spelare och denna överenskommelse är ett kvitto på detta. Vi har följt “Magis” ambitioner i division 1 över tid och hoppas att den här möjligheten ska utveckla henne ytterligare samtidigt som den hjälper oss i den situation vi är i.

– Det känns bra att vi kan hitta lösningar och hjälpa andra föreningar i regionen när behovet uppstår som i detta fall för Skånela. Att de kan fylla på truppen och att vi sedan får tillbaka en ung, lovande spelare med allsvensk erfarenhet ser vi som en win-win-situation, fortsätter Magnusson.

Magdalena Krstić (bilden ska bytas ut)
Magdalena Krstić i matchen mot Borlänge HK i USM Steg 3, säsongen 2022/23. Foto: Joakim Lindgren.

”Magi” själv ser fram emot möjligheten att få pröva sina vingar i Sveriges näst högsta serie.

– Att få testa på spel i Allsvenskan känns verkligen superkul och bra för min utveckling. Det kommer definitivt bli en spännande utmaning som jag ser fram emot, säger Magdalena Krstić. 

Skuru önskar Magdalena och Skånela lycka till!

Text: Maria Hammarström & Joakim Lindgren
Foto: Joakim Lindgren