Nacka HK besökte Spånga HK för en ny match i division 1 Norra. Matchen kännetecknades av två lag som ville otroligt mycket, högt tempo och tufft försvarsspel. Slutresultatet var 23–19 (11–8).

Vi var revanschsugna, förberedda och redo för att bjuda Spånga HK på en rejäl match. Domaren blåste igång matchen, och båda lagen inledde starkt i försvarsspelet. Vi drabbades av en tidig utvisning och bommade våra genomarbetade anfall, vilket skapade ett försprång för hemmalaget. Efter 7 minuter stod det 5–2, men sedan fick vi inte till anfallsspelet. Det tog närmare 11 minuter för oss att göra vårt tredje mål. Tiden stod på 17:56 när resultatet ändrades till 8–3. Under resterande tid av första halvlek fick vi en bättre träff framåt och reducerade till 11–8.

Under halvtid pratade vi om att lita på försvarsspelet, att inte börja chansa eller hitta på något nytt utan att fortsätta med det grymma arbete vi gjorde. Anfallsmässigt – se till att prioritera att vinna dueller och inte chansa bort våra avslut. I andra halvlek öppnade vi starkt med snabba kontringar och lyckade dueller i både anfallsspelet och försvarsspelet, vilket ledde till 15–15 efter 47 minuter spelade. Vi lyckades stressa Spånga HK, och från den tidpunkten svängde matchen fram och tillbaka: Spånga HK punktade, vi spelade 7–6, Mathilda Melin räddade ett straffkast, vi fick med oss en utvisning, men drabbades även av en utvisning själva. I detta skede av matchen visade båda lagen extremt mycket vilja och kämpaglöd, men det räckte inte för oss. Dom avgörande faktorerna sista delen av matchen var Spånga HK:s målvakt som gjorde 4 räddningar, samtidigt som vi gjorde flera tekniska fel. Vi lyckades inte hålla ihop den sista delen av matchen, men det var årets bästa prestation i division 1. Vi var på gång!

Matchens Lirare: Tova Almqvist

Nästa match spelades lördagen den 28 oktober 14:00 hemma i Nacka Bollhall mot VästeråsIrsta HK. Välkomna!

Text: Simon Dahlström
Foto: Matthew Tipple