En härlig resa som avslutas med SM-guld för ett fantastiskt gäng spelare och ledare.

Framgångar bygger alltid på att man gjort ett långsiktigt arbete och den fina tränings- och tävlingskultur som byggdes i 05/06 förra säsongen, och som bl a räckte till en stark tredjeplats i USM, har byggts vidare på under den här säsongen av 06/07.

Spelarna har verkligen svarat upp på allt kring träning, spelmönster, attityd, fys mm och utvecklingen har pekat år rätt håll hela tiden. 

Det gjorde att vi hade en hyfsad förhoppning om att kunna hävda oss bra, och den inledande gruppspelsmatchen på fredagen mot Sävehof där vi vann med hela 33-20 stärkte oss så klart mycket.

På lördagen så fortsatte vi mot Skövde i en jämn match där vi tillslut vann med 22-20 och då var gruppsegern redan klar. Vi mötte efter det Västerås och vann klart med 24-16.

På söndag var det dags för semifinal mot Alingsås som av många klassats som det tuffaste motståndet, de förlorade sin inledande match mot Skånela som då vann gruppen före Alingsås.

Vi var riktigt skarpa i den matchen och ledde med 16-7 i början av andra halvlek och finalplatsen var säkrad, vinst med 23-18.

I finalen så var det dags för Sävehof igen och det är alltid svårt att ställas mot ett så bra lag igen när vi slagit dem klart två dagar innan, de är revanschsugna och det finns alltid en risk att vi tror att det ska gå lika enkelt igen.

Det gick inte lika enkelt igen även om vi ledde med ett par bollar under hela första halvlek och med 3 till 6 mål hela andra så lyckades vi inte riktigt rycka ifrån, mycket pga att deras målvakt fick övertaget på flera av våra spelare. 

Men vi lyckades hålla undan och vann med 23-19.

Intressant att notera från den här säsongen är att alla lag vi mött har haft mycket större spelare än vad vi har, så det är kul att se att tufft aggressivt försvar, bra fart i kontringar, anfall med högt tempo och bra bollsläpp funkar väl så bra som storlek på spelare.

Stort tack till alla som var där och stöttade oss under helgen, släkt, vänner, spelare, Skuruiter m fl. Det var härligt att känna stödet nere på planen!

Text: Staffan Sandahl & Akhila Söderberg
Foto: Joakim Lindgren