Skurus damlag från 1986

I samband med Skurus hemmamatch mot H65 Höör dem 10 februari uppmärksammades det lag som tog upp Skuru till allsvenskan, som var namnet på den högsta serien vid den tiden, säsongen 1985/86. Det var laget som lade grunden till den framgångssaga Skuru har haft i den högsta serien sedan dess. Något som idag förvaltas mycket väl av det damlag som i toppmatchen i handbollsligan besegrade H65 Höör med 28-23. 

1986-laget fick varma applåder från en nästan fullsatt Bollhall när de marscherade  in, ackompanjerade av Janne Wigrens speakerröst, i pausen av matchen. Janne berättade när laget gick obesegrat igenom hela säsongen och redan efter halva kvalet var klart för allsvenskan. Det blev också en kortare intervju med lagets succétränare Monica Bergman och en av lagets mest tongivande spelare, Ewa Jansson.

Ewa Jansson från 1986-laget
Ewa Jansson, en av Skurus mest meriterade spelare genom tiderna, intervjuas av Janne Wigren, eldsjäl inom damhandbollen såväl då som nu... Foto: Joakim Lindgren

Läs mer: När Skuru gick upp i högsta serien 1986

Insatsen som gjordes 1985/86 är verkligen en milstolpe i Skuru Handbolls Historia. Både den sportsliga insatsen men inte minst den värdegrund som skapades på den tiden, ”Elit byggd på egen grund”, som Skuru lever på än idag. Merparten av spelarna från 1986 var skolade i Skuru från barnsben. Och än idag är de flesta spelarna i Skurus A-lag fostrade i klubben.

Ceremonin i Nacka Bollhall denna lördagseftermiddag var mycket uppskattad. 

– Tack för att Skuru ordnade detta! Det var så kul att träffa alla gamla lagkompisar igen och vi hade en jättetrevlig eftermiddag och kväll tillsammans, sade Suzanne Wållberg Mattsson, målvakt i det framgångsrika 1986-laget.

Foto toppbild: Joakim Lindgren
Bildtext: Laget från 1986, från höger: Britt Wållberg (lagledare), Monica Bergman (tränare), Åsa Gustafsson, Helén Lindblad, Ninni Jansson, Yvonne Axell, Lena Jansson, Catharina Wennberg, Helene Jonsson, Suzanne Wållberg Mattsson, Ewa Jansson.