Ellie Hammarström

Efter tre stabila segrar för Nacka HK i division 1 norra kom ett bakslag mot Spånga. Tabellen är för närvarande stentuff där enbart 4 poäng skiljer mellan laget på positiv kvalplats och laget på negativ kvalplats. Däremellan befinner sig Nacka HK… Spelet och resultatet mot Spånga gav inget andrum inför de sista tre omgångarna. Det blev en stor förlust på hemmaplan, 16–30 (5–13).

Det var en målsnål inledning av lördagens match, bortalaget tog tre minuter på sig för att få in bollen bakom Moa Björk i Nackas mål och hemmalaget var inte mycket bättre, minuten senare spräcktes nollan. Nacka HK hade inte bara problem med Spångas aggressiva försvarsspel, när spelet väl satt stod utmärkta Felicia Olsson i vägen och räddade oavsett om det var kantskott, linjeavslut, niometersskott eller rena sexmetersavslut.

Nackas försvarsspel var inte att känna igen från de senaste matcherna, även om det blev målvaktsräddning gick varenda retur till en Spångaspelare som fritt kunde avsluta med bollen i nät.

I halvtid stod det hela 13–5 till Spånga.

Den andra halvleken fortsatte i samma stil, med Spånga i förarsätet. Bortalaget inledde halvleken starkt och utökade sin ledning. Nacka kom i gång först på slutet men var aldrig nära, varken i målprotokollet eller på planen. Slutresultat 30–16. Nu blir det att bryta ihop och komma igen inför den viktiga bortamatchen mot tabelltvåan Strand söndag 3 mars.

Matchens lirare: Ellie Hammarström (bilden)

– Jag tycker att spelarna visade bra attityd genom att fortsätta jobba och försöka trots att tavlan visade på en förlust. Inget gick vår väg i matchen men vi försökte hela vägen, sammanfattade Peo Hammarström, som för dagen vikarierade som coach.

Nackas målgörare: Ellie Hammarström 5, Corinne Von Knorring 2, Sarah Hansson 2, Alva Ohlson 2, Olivia Svenhage Krog 2, Lina Tredal 1, Leia Franconeri Jitelius 1, Matilda Antin 1

Foto toppbild: Joakim Lindgren
Bildtext: Ellie Hammarström utsågs till matchens lirare i hemmamatchen mot Spånga. Dock blev det efter tre raka segrar en storförlust för Nacka.