Ida Boström

Nacka HK besökte Härnösands HK i den artonde omgången i damernas division 1 Norra. De grönvita tjejerna tog kommandot i matchen redan från start och kunde inkassera två säkra poäng. Nacka tog därmed den tredje raka segern i serien. Slutresultat 45–15 (22–5).

Det blev en tidig lördagsmorgon för Nacka som åkte buss i närmare fem timmar för att spela match mot nykomlingarna Härnösands HK. Det blev en bra uppladdning och energi från start och Nacka tog initiativ och styrde matchen mot den önskad ematchbilden.

Med ett bra kollektivt försvarsspel, och målvaktsspel av Clara Thunell, var det svårt att göra mål på Nacka och det tog närmare tio minuter för Härnösand att göra sitt första mål. Samtidigt spelade Nacka fint i omställnings- och anfallsspelet och skapade flertalet genomarbetade situationer som många gånger ledde till mål.

Halvtidsvilan skrevs till 5–22.

I den andra halvleken öppnade Nacka starkt, det var inga tveksamheter om att Helgi Magnussons tjejer var där för att spela bra handboll och ge sitt yttersta. Det blev tydligt att Nackas bredd på trupp var en stor styrka när alla spelare kom in på planen och presterade bra och bidrog till laget.

Matchens lirare i Nacka blev Ida Boström (bilden) och bästa målskytt blev Julia Ringström med hela 12 mål.

Det var såklart en positiv känsla som Ida och hennes lagkompisar tog med sig hem i bussen. Vinsten innebar att Nacka behöll sin fjärdeplats i tabellen efter arton omgångar spelade. I skrivande stund skiljer det endast fyra poäng mellan placering 3 och 8 i tabellen. Årets division 1 Norra är minst sagt jämn, och alla kommande matcher kommer vara viktiga.

Missa inte nästa match, som spelas i Nacka bollhall mot Spånga HK den 24 februari klockan 14:00. Hoppas att vi ses där!

Julia Ringström 12, Sarah Hansson 6, Corinne Von Knorring 6, Ida Boström 5, Magdalena Krstic 5, Samanta Filip 3, Olivia Svenhage Krog 3, Leia Franconeri Jitelius 2, Matilda Antin 2, Lina Tredal 1

Foto toppbild: Joakim Lindgren
Bildtext: Ida Boström utsågs till matchens lirare i Nacka efter storsegern mot Härnösands HK.