Under lördagen var det dags för returmöte mot seriesjuan Kungsängen på bortaplan.

Kungsängen tar från start ett grepp om matchen. Efter fyra spelminuter leder Kungsängen med 4-0. Trots våra intentioner om att ge allt är vi alldeles för bleka de första 20 minutrarna. Vi spelar i sidled och tar inte de man man-lägen som dyker upp. Detta resulterar i ett osäkert anfallsspel som genererar tekniska fel. Kungsängen straffar oss direkt och kontrar effektivt in flera mål. Efter 20 minuter ligger vi under med 12-5. Vi ställer om till 5-1 och får utdelning. Kungsängen tar timeout efter att vi gjort två snabba mål på deras tekniska fel och efter den hittar vi den gnista och glöd som behövs för att göra ett ryck närmare våra motståndare. Den återstående perioden av första halvlek gör vi 4-1 på Kungsängen och halvtidsresultatet är 14-11.

Inför andra halvlek vill vi ta med oss attityden från den sista delen av första halvlek. Vi inleder starkt och reducerar till 14-12. Efter det fortsätter vi framåt med en stark inställning i vårt anfallsspel. Vi hittar många fina lösningar och tar oss till flertalet frilägen men har inte skärpa nog att skjuta förbi Kungsängens Sara Weman som står för många starka räddningar under matchen. Vi har också flertalet perioder där vi står rätt i vårt försvarsspel och får möjlighet till kontringar men orkar inte hålla fokus hela vägen och får allt för många tekniska fel i de situationerna. Kungsängen ångar på och släpper aldrig in oss i matchen igen. Slutresultatet skrivs till 29-19 och matchens lirare blev Sara Smedberg.

Nästa vecka välkomnar vi GT Söder till Nacka bollhall för näst sista omgången i Div 1 norra. Avkast 4/4 kl 14:00. Välkomna!

Text: Sofie Hansson
Foto: Matthew Tipple