Lagbild F18-laget

Nu börjar det dra ihop sig för F18!

I helgen, 8–9 mars, är det dags för steg 4 i USM där 20 lag fördelat på fyra grupper ska göra upp om 8 platser till finalspelet i Uppsala. Skuru är taggade och förberedda och ser fram emot att ta sig an den tuffa utmaningen som väntar.

Skuru har tagit sig till fjärde steget genom att gå obesegrat genom steg 1 för att sedan falla mot VästeråsIrsta i steg 3 vilket resulterade i en andraplats i steg 3.

Skuru tar tåget till Malmö för att möta IK Sävehof, HK Malmö, Torslanda HK och AIK. Skurus första match är mot favoriterna Sävehof som förra året vann USM med sitt F18 lag och var i final med sitt F16 lag, i år har de gått genom steg 1 och 3 utan förlust. På lördagen väntar även Malmö som tagit sig vidare till steg 4 genom en Andraplats efter en oavgjord match mot Hallby som tog förstaplatsen i steg 3.

Vi vet vad som krävs!

På söndagen startar vi dagen med att möta Torslanda som tagit sig till steg 4 genom att komma tvåa i steg 1 genom en förlust mot VästeråsIrsta HF, samt en andraplats i steg 3 efter att spelat lika mot Önnered. Avslutar gör Skuru genom att möta AIK som gått rent genom steg 1 och 3 med idel segrar.

– Vi förväntar oss fyra tuffa matcher under helgen, men vi vet vad som krävs och har tränat hela året för att vara som bäst under våren när det ska avgöras. Slutspurten i division 1 norra har varit bra förberedelse och nu ska vi göra allt för att vara ett av de två lag som tar sig till Uppsala, säger assisterande tränaren Eva Westphal.

Skurus matcher spelas enligt nedan alla i Baltiska hallen i Malmö, kom och stötta om du kan!

Eva Westphal
Assisterande tränare Eva Westphal och hennes lag är beredda att ge allt i steg 4 av USM. Foto: Joakim Lindgren

Lördag 8 mars 13:30 IK Sävehof – Skuru IK
Lördag 8 mars 16:30 HK Malmö – Skuru IK
Söndag 9 mars 9:30 Torslanda HK – Skuru IK
Söndag 9 mars 14:00 Skuru IK – AIK

Matcherna sänds även på Handbollplay.se

Foto toppbild: Bertrand Montoriol