Skuru IK Handboll är överens med Felicia Palm Robertsson om en förlängning av det nuvarande avtalet över säsongen 2024/25. “Vi är väldigt glada att Felicia valt att fortsätta sin karriär hos oss. Hon har de senaste åren etablerat sig som en stabil seniorspelare och vi tror att hon kommer att fortsätta starkt framåt. Hon har en kapacitet som är riktigt hög som vi vill locka fram ännu mer och förädla”, säger huvudtränare Magnus Oscarsson Söder.

Palm Robertsson, född 2001, anslöt till Skuru 2018 efter en mycket framgångsrik tid som ungdomsspelare från moderklubben Gustavsbergs IF HK. Det blev två säsonger i Nacka HK innan debutsäsongen, 20/21, i A-laget. Hon har gjort 83 mål på 97 tävlingsmatcher i den grönvita tröjan. Tävlingsdebuten kom den 19 september 2020, i Nacka Bollhall, mot Kristianstad HK.

På meritlistan finns 1 SM-guld, 1 SM-silver samt 1 guld i ATG Svenska Cupen.

Oscarsson Söder ser fram emot att få fortsätta samarbetet med Palm Robertsson.

– Felicia är en uppskattad lagkamrat som bidrar med en positiv stämning samtidigt som hon är fokuserad på uppgiften och alltid vill bli bättre på träningarna, en profil som passar oss perfekt. Det ska bli riktigt kul att få jobba vidare med Felicia och få lyfta hennes spel till nästa nivå., säger Oscarsson Söder.

Felicia själv är glad över att få fortsätta utvecklas i den fina träningsmiljö Skuru erbjuder.

Hur känns det att ha skrivit på för två nya år i Skurutröjan?
Det känns jättekul!

Vad var avgörande för att beslutet föll på en fortsättning i Skuru?
Jag trivs otroligt bra med laget. Det är en underbar grupp som jag har enormt kul med. Det är även en enormt utvecklande miljö som jag vill fortsätta vara i.

Du är inne på din tredje säsong i Skuru och är en av de mer rutinerade i laget numer, trots din unga ålder. Hur ser du på din roll i laget?
Jag skulle säga att min roll är att bidra med skytte och tempo på H9 och att jag på utsidan är en trygg lagkamrat.

Du tog steget från Gustavsbergs IF HK via Nacka HK upp i A-laget, hur upplever du din utveckling under de här åren?
Jag har utvecklas otroligt mycket under dessa åren. Speciellt när jag gick upp i A-laget. Där blev det tuffare tempo, jag fick öva på fler delar i mitt spel och har utvecklat mycket jag inte kunnat innan.Fysen som Calle håller i har jag trivts med och utvecklats bra i.

Vilka förhoppningar har du på de kommande säsongerna?
Jag hoppas kunna utveckla mitt spel ännu mer och vara stabil spelare för detta lag. Sedan hoppas jag att vi som lag kommer fortsätta kämpa högt upp i serien och att vi kommer utmana de starka lagen däruppe.

Har du några personliga målsättningar?
Jag vill fortsätta spela i SHE och utvecklas så mycket jag kan bara kan.

Hur ser du på avslutningen av denna säsong, både grund- och slutspel?
Jag hoppas att vi avslutar grundserien på bästa sätt nu i de kommande matcherna och sedan får vi ta oss så långt som möjligt i slutspelet.

Till sist känns det väldigt tryggt att segersången är i trygga händer även framöver. Hur fick du den uppgiften?
Jag fick frågan om jag kunde ta den och jag tackade ja. Det kändes väldigt kul att få uppgiften att dra igång segersången.

Tack och stort lycka till framöver, Felicia!
Tack så mycket!

Text: Joakim Lindgren
Foto: Anders Johnson