Rebecca Nilsson

Nacka HK stod inför en tuff uppgift när de mötte ett starkt VästeråsIrsta HK på bortaplan i damernas division 1. Matchen var en kamp mellan två lag som båda kämpade för att säkra viktiga poäng i den övre halvan i tabellen. Nacka HK visade upp en imponerande defensiv insats och slutresultatet blev en klar seger för Nacka med 26–20. Laget ligger därmed på sjätte plats i tabellen, en poäng efter VästeråsIrsta.

Nacka hade fått ett tillskott på bänken i form av Helgi Magnusson som gjorde sin första match som coach i Nacka. Om det var en ”Helgi-effekt” vi såg ska vara osagt, men det var ett Nackalag som verkligen var spelsuget och lade in högsta växeln redan från start.

Kanske var tjejerna lite för spelsugna då många målchanser sumpades inledningsvis. Men en bit in i halvleken var det slut på måltorkan och Helgis tjejer fick igång sitt omställningsspel med flera kontringsmål som följd. Ofta initierade av den för dagen inlånade A-lagsmålvakten Rebecca Nilsson (toppbilden).

13-9 i paus till Nacka var rättvisande siffror.

Löpvilliga

Andra halvleken startade jämnt, men i mitten av halvleken drog Nacka ifrån när försvarsspelet stängde igen och målfabrikationen flöt på. Samarbetet mellan Rebecca och försvaret fungerade perfekt och VästeråsIrsta kom aldrig i närheten målmässigt igen.

– Tjejerna ville mycket idag. De var löpvilliga och riktigt sugna på att vinna dagens viktiga match, sade Helgi Magnusson efter matchen.

Helgi Magnusson ja, han har alltså klivit in från och med nu som ansvarig tränare för Nacka HK och juniorlaget då tidigare tränaren Oliver Ischt ska fokusera 100 % på damlaget under resten av säsongen.

Helgi Magnusson
Helgi Magnusson har klivit in i tränarstaben för Nacka HK. Foto: Joakim Lindgren

Helgi beskrev hur det kändes att få agera coach igen:

– Känslan att stå på golvet med ett bra ledarteam och spelare som drivs av att utvecklas är toppen! Det är ju därför jag håller på med idrott. Jag ser fram emot att få jobba vidare med den här truppen tillsammans med assisterande tränaren Simon Dahlström och övriga ledare kring laget.

Firades rejält

Rebecca Nilsson utsågs rättvist till matchens lirare för sin imponerande prestation mellan stolparna. Det syntes att det var en rutinerad målvakt som stod där mellan stolparna… I övrigt var det en gedigen laginsats från hela Nackalaget.

– Det var ett härligt go i laget från start och jag fick riktigt bra hjälp av försvaret, sammanfattade Rebecca.

– En sådan spelare som till exempel Corinne Von Knorring gjorde en jättebra försvarsinsats som tvåa. Hon drev på hårt framåt i kontringsspelet och stod även för ett bra hemspring, berömde ”Becca”.

Bästa målgörare i Nacka var nämnda Corinne Von Knorring och Julia Ringström med fyra mål vardera. Det var för övrigt en bra spridning på målskyttet, tio spelare noterade sig i målprotokollet.

Efter slutsignalen firades det rejält i omklädningsrummet denna sena lördagseftermiddag, med både lördagsgodis och hurrande.

Med segern tog Nacka sin sjuttonde poäng för säsongen, och är kvar på en sjätteplats i serien. Nästa match spelas mot Kungsängens SK den 10 februari i Nacka bollhall, efter damernas toppmatch i Handbollsligan mot H65 Höör. Bäddat för en härlig grönvit lördagseftermiddag i Nacka Bollhall med andra ord.

Nackas målgörare: Corinne Von Knorring 4, Julia Ringström 4, Ellie Hammarström 3 (1), Alice Salmi 3, Olivia Svenhage Krog 3, Samanta Filip 2, Mini Mowinski 2, Lisa Beer 2, Magdalena Krstic 2, Rebecka Nilsson 1

Foto toppbild: Joakim Lindgren
Bildtext: Rutinerade Rebecca Nilsson gjorde ett gästspel i Nacka HK och blev utsedd till matchens lirare.