I den senaste omgången av Division 1 Norra stod Nacka inför en tuff utmaning när de mötte serieledarna AIK. Matchen dominerades av AIK från början till slut. Slutresultat 12–35.

Bortalaget tog kommandot redan från start och gick snabbt upp i en 7–0 ledning efter 9 minuter. AIK var ett nummer för stora för Nacka den här gången vilket framför allt syntes i hemmalagets anfallsspel där det gång på gång tog stopp.

– Vi hade många tekniska fel och svårigheter att nå bra avslutslägen. Vårt passiva anfallsspel utnyttjade AIK, som straffade oss med flera kontringsmål, sade assisterande tränare Simon Dahlström.

I halvtid stod det hela 16–4 till AIK.

I den andra halvleken fortsatte AIK att ånga på. Nacka hade i det tuffa motståndet svårt att få upp en positiv energi för att genomföra matchen på ett bra sätt. Det var mycket frustration i hemmalaget och det var fortsatt svårt att hitta harmoni i anfallsspelet. Det är inte riktigt likt Nacka att spela på det sätt som dem gjorde under lördagen.

Sägas skall dock att Nackatjejerna kämpade på så gott det gick under hela matchen, men den här gången var motståndet för starkt. Positivt i Nacka var spelmotorn Ida Boström (bilden) som slet tappert och blev hemmalagets främsta målskytt med fem fullträffar. Roligt var också att se att högerkantspelaren Julia Ringström var tillbaka i spel efter ett längre uppehåll.

Nu är det nya tag som gäller. Laget har beslutat sig för att göra en riktigt bra träningsvecka och ladda upp för nästa helg. Då står VästeråsIrsta för motståndet på bortaplan. Matchstart klockan 16:30 lördagen den 3 februari. Kl 14 samma dag och på samma plats spelar Skurus damer mot VästeråsIrsta i Handbollsligan.

Matchens lirare: Ida Boström

Nackas målgörare: Ida Boström 5, Corinne Von Knorring 2, Julia Ringström 2, Philippa Antin 1, Alva Ohlson 1, Michelle Holgersson 1

Foto: Joakim Lindgren