Vilma Matthijs Holmberg fortsätter karriären i Skuru IK. Vilma har gjort tre säsonger i SHE och tillhör idag en av de absolut vassaste offensiva mittsexorna i serien. “Vi är stolta över att hon ser vår miljö som den bästa för hennes fortsatta satsning mot den absoluta toppen”, säger tränare Magnus Oscarsson Söder.

Hur känns det efter att ha förlängt kontraktet med Skuru?

– Det känns bra, jag känner att jag i år har kunnat ta ytterligare steg i min utveckling och vill fortsätta bygga vidare på det! Jag som linjespelare är väldigt beroende av vilka spelare jag har runt omkring mig vilket gör det lätt för mig att välja ett lag som Skuru där jag omringas av duktiga spelare på varje position. Jag är nu inne på mitt tredje år här i Skuru och förlänger ytterligare två år vilket visar på hur bra jag trivs i Skuru och med tjejerna. 

Vad är det som gör det lätt att fortsätta?

– Skuru har en hög ambitionsnivå och en bra träningsmiljö där jag kan fortsätta utvecklas och ta steg i min utveckling. Jag är omringad av flera duktiga handbollsspelare, tränare och jag har ett stort förtroende för Calle som ansvarar för fysen och bidrar med mycket mer därtill. Utöver det sportsliga trivs jag väldigt bra med hur min situation ser ut utanför banan vilket även det är viktigt.

Grundserien är på upploppet. Hur är känslan och formen i laget just nu inför de sista omgångarna?

– Laget har poängmässigt gått väldigt bra under säsongen och presterat över vad många utomstående förväntade sig. Prestations- och spelmässigt har vi en bit kvar innan vi är där vi vill vara, men just nu gäller det att plocka alla poäng och mål vi kan de sista omgångarna. Sen gäller det att toppa formen till slutspelet vilket jag personligen är väldigt taggad på.

Hur tycker du att ni klarat av pandemin och hur den påverkat säsongen?

– Jag tycker vi har klarat av den bra, vi har haft tur än så länge av att inte ha drabbats av något stort utbrott i laget. Vi har valt att fokusera mer på egenträning under perioder när personer i laget har varit hemma sjuka och kört mycket styrketräning i hallen. Det gäller att anpassa sig vilket jag tycker vi har gjort. Det ska sägas att vi har fått mycket hjälp av eldsjälar i Skuru med att anpassa oss och framförallt testa oss, vilket vi är väldigt tacksamma för! Publikmässigt har man vant sig att spela för tomma läktare men visst saknar man ett fullt Nacka Bollhall!

När du tittar på laget som helhet. Var sitter er styrka och vad ger du er för chanser i medaljkampen?

– Jag tycker vi har ett väldigt starkt lag med bra spelare på varje position vilket gör att vi blir farliga över hela banan. Jag ger oss absolut goda chanser i medaljkampen, konstigt vore annars med tanke på tabelläget just nu. Men det klassiska svaret är som alltid är att allt kan hända i slutspelet!

Tränare Magnus Oscarsson Söder lyfter både Vilmas individuella skicklighet och hennes betydelse för laget.

–Vilma har de senaste säsongerna vuxit ut till att bli en av de absolut bästa mittsexorna i SHE. Vilma bidrar också mycket i gruppen med sin positiva attityd och ständiga driv att utvecklas. Vi är stolta över att hon ser vår miljö som den bästa för hennes fortsatta satsning mot den absoluta toppen,  Magnus Oscarsson Söder.

Vilma Matthijs Holmberg är född 1999 och började karriären i KFUM Ulricehamn och spelade i Tyresö innan hon kom till Skuru IK.

Text: Jonas Johansson
Foto: Anders Johnson