Mittnian och lagkaptenen Daniela de Jong har skrivit på för två år till i Skuru IK Handboll. Daniela är inne på sin sjätte säsong i SHE och för klubben. En riktig kulturbärare som vi är oerhört glada att fortsatt få ha i truppen konstaterar tränare Magnus Oscarsson Söder. 

Hur känns det efter att ha förlängt kontraktet med Skuru?

–Det känns väldigt kul! Jag trivs väldigt bra i Skuru, både med tränare och tjejerna. Skuru kan ge mig en miljö att utvecklas vidare i och jag ser fram emot kommande säsong. 

Grundserien är på upploppet. Hur är känslan och formen i laget just nu inför de sista omgångarna?

–Jag tycker det känns bra i laget. Vi har presterat både högt och lågt under säsongen, men vi är väldigt fokuserade på att vara så kliniska som möjligt under de sista matcherna.

Hur tycker du att ni klarat av pandemin och hur den påverkat säsongen?

–Visst att det blir hackigt när träningar och matcher ställs in, men jag tycker vi har klarat oss bra i det stora  hela. 

När du tittar på laget som helhet. Var sitter er styrka och vad ger du er för chanser i medaljkampen?

–Vi är ett starkt lag med många riktigt bra spelare, som hatar att förlora. Vi är redo att  slåss om medaljerna och det är klart att jag tror på oss!

Vad skulle du beskriva som nyckeln för att Skuru ska behålla sin position som topplag i SHE på sikt?

–Jag tror nyckeln är att hålla hög träningskvalité, där det ställs en tydlig kravbild på oss spelare.

Du är lagkapten. Hur är det att hålla rätt på det här gänget?

–Elin Hansson är rätt stökig att hålla reda på, men annars är det roligt att vara lagkapten! 

Tränaren Magnus Oscarsson Söder är mycket nöjd med att behålla sin lagkapten.

Danni representanter mycket av det Skuru står för, grym attityd till träning och en vinnarmentalitet. En klasspelare med en bredd i spelet som få kan matcha och som är väldigt viktig för laget. En riktig kulturbärare som vi är oerhört glada att fortsatt få ha i truppen, säger Magnus Oscarsson Söder.

Daniela de Jong är född 1998 och kommer ursprungligen från Kungsängens SK och har tidigare representerat IFK Tumba och Nacka HK.

Text: Jonas Johansson
Foto: Anders Johnson