Skuru IK är överens med vänstersexan Carolina Ingesson om en återkomst till klubben till säsongen 23/24. Ingesson har under de senaste säsongerna tillhört VästeråsIrsta HF. “I Carolina får vi rutin och erfarenhet samt en målfarlig kantspelare. Carolina har tillhört Skuru tidigare och kommer nu “hem” för att komplettera vårt kantteam”, säger huvudtränare Magnus Oscarsson Söder.

Carolina kom till Skuru som junior och tog vägen upp i A-laget via spel i Nacka HK. A-lagsdebuten kom den 21 september, 2016, borta mot VästeråsIrsta HF i Bombardier Arena (numer Västerås Arena). Matchen vann Skuru med 29-23 inför 424 åskådare och Carolina stod för 3 mål. I A-laget blev det 81 matcher och 104 mål under fyra säsonger i högsta serien innan flyttlasset gick till Västerås.

På meritlistan finns 2 SM-Silver med Skuru samt 32 U-landskamper och 71 mål för Sverige.

Magnus Oscarsson Söder är nöjd med att få in rutinerade Ingesson i truppen.
– Vi är glada att kunna få in så pass mycket kompetens i vår miljö så vi kan fortsätta hålla hög klass på den positionen på träning och match. Hon kommer jagas av Michelle så konkurrensen på positionen blir tuff men det blir också en utvecklande miljö att tävla i, säger han.
 
Carolina själv ser fram emot att dra på sig den gröna tröjan igen.
 

Välkommen tillbaka till Skuru, Carolina! Hur känns det att komma tillbaka efter att ha varit iväg ett par säsonger?

Det känns superroligt! Trivdes bra i Skuru förra gången och är säker på att jag kommer göra det den här gången också! Är otroligt taggad! 

Vad har varit avgörande för comebacken?

Då jag hela tiden varit hemmaboende i Stockholm känns det skönt att nu ha lite kortare till träningarna igen! Har även fått en bra bild av klubbens vision och vet att tjejerna i laget är härliga!

Du har ju varit motståndare de senaste åren, hur har det varit att möta Skuru?

Kul då jag känt många av tjejerna i laget vilket gör att det alltid blir extra speciellt! Skuru har alltid gillat att spela en fartfylld handboll vilket gör att det blir en väldigt rolig handboll att titta på tycker jag!

Hur har din tid i VästeråsIrsta varit?

Jag har haft en väldigt bra tid i VästeråsIrsta och träffat helt fantastiska människor både på och utanför planen!

Hur har du utvecklats som spelare under säsongerna i Västerås?

Jag har varit i Västerås i 3 år och kommer därmed tillbaka lite äldre och med förhoppningsvis mer rutin än vad jag hade förra gången! Jag tror att det har varit nyttigt att få spela med många olika spelare och flera olika målvakter som jag gjort i Västerås! 

Om vi blickar framåt, vad har du för förväntningar på nästa säsong i Skuru?

Förväntar mig en spännande tid med rolig handboll och mycket fart! Jag har haft Mange som instruktör en sväng på gymnasiet samt en sambo som haft honom som tränare i Hammarby så vet att han gillar en rolig handboll! 

Vad kan Skurupubliken förvänta sig av dig?

Dem kan förvänta sig en och annan flipp eller lobb! Förhoppningsvis en hel del bra handboll också!

Finns det några matcher du ser speciellt mycket fram emot?

Ser såklart fram emot matcherna mot VästeråsIrsta men också att förhoppningsvis spela några SM-finaler!

Slutligen, vill du skicka med en hälsning till alla Skurufans?

Kul att se er igen! Ser fram emot den härliga stämningen i Nacka Bollhall än en gång!

Text: Joakim Lindgren
Foto: Joakim Lindgren