Som rapporterat innan spelade P08 USM steg 4A i Handbollsstaden Kristianstad. För motståndet stod hemmalaget IFK Kristianstad, IFK Ystad HK och IF Hallby HK. Stora föreningar med seniorlag högt upp i seriesystemet. Förutsättningarna var att endast vinnaren av gruppen gick vidare till finalstaget (steg 5).

Vi öppnade på lördagen mot IFK Ystad. Ett lag med som spelade ett kompakt 6-0 i försvar och ett rörligt anfallsspel med många övergångar och rörelse utan boll för att få skottläge eller inspel till linjen. Vi höll emot bra i försvar, men lyckades inte lika bra framåt. Underläge 4-10 i halvtid blev till slut förlust med 14-22.

I söndagens första match stod hemmalaget IFK Kristianstad för motståndet. Väl påhejat av hemmapubliken med trummor och sång. Vi hade fortfarande en teoretisk chans till avancemang.

Kristianstad ställde upp med ett, för oss ovanligt, 3-3 försvar. Även här spelar våra killar ett bra försvarsspel, men har det svårare att låsa upp motståndarnas höga försvarsuppställning.

Underläge 6-10 i halvtid slutade med förlust 16-24. 

Inför sista matchen mot Hallby handlade det mer om att gå ut och spela bra handboll och visa oss själva och motståndarna att vi är duktiga på handboll. Hallby var tvungna att vinna matchen för att vinna gruppen och gå vidare till steg 5.

Även i denna match står killarna emot bra i försvar de kämpar och sliter mot ett Hallby som verkligen var på hugget och ville säkra segern tidigt. 5-11 i halvtid blev till slut förlust med 19-26.

Därmed var USM- äventyret slut för denna gång. Men vi har verkligen haft roligt och fått spela många bra och tuffa matcher mot nya lag. Vilket också gjort att vi har lärt oss massor.

Vi tränare och ledare vill ge en stor eloge till våra killar. De har kämpat och slitit, och alltid gjort så med ett bra humör och en bra inställning. De har inte deppat ihop när det har gått emot oss, och alltid peppat och stöttat varandra.

Nu tar vi nya tag och ser fram emot turneringar och cuper under våren.

Text: Johan Trus
Foto: Joakim Lindgren