Säsongens USM-äventyr tog i helgen slut för F14. Utmaningen att komma före en av förhandsfavoriterna till mästerskapstiteln visade sig övermäktig. Men det var ändå ett gäng glada Skurutjejer som lämnade ett vintrigt Skövde i söndags eftermiddag, nöjda med ett proffsigt arrangemang, bra tryck på läktarna och lagets prestationer. 

Starten i gruppspelet var tuffast möjliga, mot favoriten IFK Tumba. Tjejerna spelar jämnt den första kvarten och står upp bra bakåt hela matchen. Matchen kändes mer öppen och jämn än vad slutsiffrorna 18-28 skvallrar om, men som i så många tidigare möten med laget rinner det i väg när Tumbas imponerande effektivitet i avsluten ställs mot motståndarlagens mer blandade utfall.

En tiomålsförlust i inledningen kan vara en tung ryggsäck att bära inför återstående matcher. Men känslan av att de ändå gjort en spelmässigt bättre insats än i flera tidigare möten och en bra stämning bland tjejerna gjorde det lättare att fokusera på målsättningen, att komma hem till Nacka stolta över sina insatser och med vetskapen att finalspelet under andra omständigheter legat inom räckhåll.

Trots ett starkt startfält rådde det därför ingen tvekan i de återstående matcherna om vilket lag som var gruppens näst starkaste. Skövde HF, Göksten BK och Lugi besegrades i tur och ordning med 29-18, 22-16 och 20-15.

Text: Martin Lindvall
Foto: Martin Lindvall