Michelle Holgersson

Nacka HK vann den på förhand svåra bortamatchen mot Borlänge HK. Efter en hyfsat jämn första halvlek kunde Nacka ta full kontroll i den andra halvleken och slutresultatet skrevs till 32–26 i Nackas favör.

Det blev en tidig lördagsmorgon när åkte Nacka HK mot Dalarna för att möta Borlänge HK i omgång 9 av division 1 norra. Men efter en lång resa och en god frukost på bussen var Nackatjejerna laddade för match!

I den första halvleken var det Nacka som höll det höga tempot, vilket resulterade i flera kontringsmål och 7-meterskast. Borlänge tog timeout för att stoppa Nackas framfart, men det spelade ingen roll. Borlänge fick förvisso stopp på det snabba kontringsspelet men Nacka fortsatte att göra mål även i det uppställda spelet och lyckades ordna en knapp ledning i halvtid, 1613.

I den andra halvleken började Borlänge HK med att reducera till 16–18, men närmare än så kom aldrig hemmalaget. Nacka tog kommandot över matchen och bjöd på både mycket fina individuella och kollektiva prestationer. De grönvita tjejerna skapade flera fina samarbeten, kantspelare samarbetade i kontringsspelet, mittsexor och niometersspelare skapade fina ytor för varandra och ytternior öppnade upp bra lägen för kantspelarna.

Nacka rann ifrån i vann till slut komfortabelt med 32-16.

Michelle matchens lirare

Vänstersexan Michelle Holgersson stod för sex spelmål, bra försvarsarbete och några assist. Nyförvärvet från Lödde Vikings HK blev välförtjänt utsedd till matchens lirare.

Tränarteamet Oliver Ischt och Simon Dahlström var mycket nöjda med dagens prestation.

– Det var en dag då Nacka visade sin bredd, där samtliga spelare kom in och gjorde jobbet på planen och höll en positiv energi och peppning från bänken, sade Simon Dahlström efter matchen.

– Frukosten på bussen var ett vinnande koncept för oss. Ett stort tack till Bertrand Monotriol för det, fortsatte Simon.

Efter helgens matcher i division 1 parkerar Nacka HK på en 7:e plats i tabellen. Fem poäng efter täten.

Den 3 december spelar Nacka mot HK Silwing-Troja i Nacka Bollhall. Matchstart klockan 19.30.

Nackas målskyttar mot Borlänge: Hanna Lundvall 9 (5), Michelle Holgersson 6, Philippa Antin 5 (1), Tova Almqvist 4, Ida Boström 3, Ruth Lindqvist 2, Mini Mowinski 1, Corinne Von knorring 1, Isabella Thonberg 1

Foto: Anders Johnson

Bildtext: Michelle flög högt i matchen i Borlänge. Här i en tidigare match mot VästeråsIrsta i Handbollsligan.