Nacka HK besökte i helgen Råsta Park där serieledarna AIK stod för motståndet. Efter en jämn match från början till slut fick lagen nöja sig med en poäng vardera. Slutresultatet blev 22–22 efter Nackaledning 13–12 i paus.

Efter förra helgens vinst mot IK Bolton hade Nacka en bra känsla inför matchen. På uppvärmningen märktes att koncentrationen och laddningen var något utöver det vanliga.

Nacka inledde bra och anfallsmässigt fanns flera längre spelsekvenser och vunna dueller som resulterade i bra avslutslägen och mål. Försvarsmässigt gjorde båda lagen en bra insats.

Efter 17 minuter tog AIK timeout när resultattavlan visade 7–9. Resterande del av första halvlek förblev jämn, resultatet i halvtidsvilan skrevs till 13–12 i Nackas favör.

I början av andra halvlek startade Nacka åter starkt i försvaret. Det tog hela fem minuter för AIK att näta, vilket Nackatjejerna tyvärr inte kunde utnyttja anfallsmässigt till fullo på grund av tekniska fel, missade passningar och en välspelande målvakt i Catrin Axelsson (tidigare i Skuru) i AIK:s mål, som stod för flera fina räddningar.

Efter 37 minuter spelade kom anfallsspelet i gång på riktigt. Under matchminut 37–45 gjorde Nacka sex mål, mot hemmalagets två, vilket tvingade AIK till en timeout. Med en kvart kvar att spela ledde Nacka HK med 20–16. AIK reducerade med två snabba mål, men därefter lyckades inget av lagen med målskyttet på flera minuter.

Dramatisk avslutning

Catrin Axelsson fortsatte att storspela i AIK:s mål och räddade skott från riktigt fina avslutslägen, vilket innebar en måltorka på närmare 10 minuter. Med knappa fem minuter kvar att spela ledde dock Nacka med 3 mål men avslutningen av matchen blev sedan dramatisk. 

Med dryga minuten kvar hade AIK knappat in ytterligare till 21-22. Då tog Nacka timeout. Anfallet efter blev resultatlöst men än fanns det fanns till vinst. Med endast fyra sekunder var det AIK:s tur att ta timeout. På följande frikastet lyckades AIK backa upp Anna Sköldunger som med matchens sista skott fastställde slutresultatet 22–22.

Besvikelsen var naturligtvis stor i Nackalägret efter att ha tappat ledningen på slutet av matchen. Men trots det var det ett hyfsat positivt tränarteam som sammanfattade matchen.

– Vi är mycket nöjda med försvarsspelet idag där alla spelare verkligen slet och gjorde ett fantastiskt jobb mot AIK:s duktiga spelare. Vi spelade även tryggt i anfallsspelet med bra bredd och ovanligt få tekniska fel, sade Simon Dahlström och Oliver Ischt.

Matchens lirare: Hanna Lundvall

Nästa omgång av division 1 norra spelas mot Borlänge på bortaplan lördagen den 25 november kl. 12:45. Matchen går att följa på plats, solidsport eller Profixio.