Skurus unga herrlag kämpar vidare i Division 2 Öst. Än har de första poängen inte kommit in på kontot men killarna ger sig inte och nu senast mot Sollentuna var det inte långt borta.

Sollentuna var det lag som tog ledningen direkt vid start. Skuru visade dock att de inte tänkte ge sig utan kamp, och det var en jämn inledning av matchen. Efter ungefär en kvart spelad drog Sollentuna ifrån med ett antal mål. Ett försprång de kunde gå till halvtidsvila med, ställningen var 11-16 i gästernas favör. 

Ny halvlek och nytt mod från Skuru. Redan i första anfallet påbörjade laget arbetet med att ta sig i kapp. Det var främst två Skurukillar som utmärkte sig i målprotokollet under andra halvlek, Maximilian Lindblom och Eric Fornander (bilden). Vi ska även lyfta Adam Johansson och Scott Filip som gjorde viktiga mål.

Med 10 minuter kvar hade Skurukillarna kämpat sig till 26-27 och matchen var nästan helt jämn. Lagen bytte mål med varandra och när Eric slängde in sitt nionde mål för dagen till ställningen 30-30 var det många Skuruvänner som började hoppas på säsongen första poäng. Sollentuna ville dock något annat, och med två raka mål och timeout lyckades de till slut ta hem poängen. Besvikelsen var klart stor men samtidigt gjorde Skuru en riktig kämpainsats som man ska ta med sig till de kommande matcherna. 

– Vi spelar bra men självförtroendet och modet finns inte där för att avgöra dessa matcher. Ser man till vår poängsvit ser det illa ut men tittar man på resultaten så har vi förlorat alla matcher utom en med minsta möjliga marginal. Samtidigt så måste vi hela tiden påminna oss om att detta är en långsiktig satsning och frukten ska skördas på sikt, kommenterade Skurus tränare Jens Hansen resultatet. 

Foto: Joakim Lindgren