Bortamatch i Herr 2 Öst för våra herrar och en “måste-match” mot Bolton. Bolton var laget som flyttade med Skuru ner från division 1 och ett lag som Skuru-killarna vunnit mot tidigare. Nu kanske det äntligen var dags att spräcka den där retliga nollan i vinstkolumnen.

Matchen började med ett härligt självförtroende för våra killar. Artur Ståhlberg och Maximilian Lindblom hade vaknat på den bästa sidan och såg tillsammans till att laget fick en ledning med 3-12. Bolton fick kämpa för att få in bollen bakom Mattias Wallman i Skurus mål.

Lite lätt chockade försökte Boltons ledarstab få ordning på sitt spel med två timeouts under första kvarten. Under första halvlekens andra del stagnerade Skurus offensiv något och målen började så sakta trilla för Bolton men Skuru såg till att hålla jämna steg. När Artur och Maxi blev nedtagna så öppnade det upp för andra och då främst Tim Hertzman som avslutade halvleken med ett äkta hattrick. Glada i hågen gick killarna till halvtidsvila med en ledning på 8 mål och ställningen 10-18.

Ny matchbild i andra halvlek

Andra halvlek blev inte alls vad våra killar hade hoppats på. Daniel Jonsson i hemmalaget Bolton hade vaknat till, tänt till på alla cylindrar, ätit taggtråd – ja, allt det där. För nästan helt på egen hand lyckades han se till att Bolton kom tillbaka in i matchen med 5 mål under de första åtta minuterna i andra halvlek. Nu var det Skurus tur att ta time-out för att försöka få i gång killarna. Inte fundera på det som varit eller ta ut vinsten i förskott, utan fokusera på det som händer på plan just nu.

Efter timeouten kom en period där de båda lagen bytte mål med varandra. Daniel Jonsson mattades något i sitt målgörande men det gjorde att andra spelare i Bolton fick utrymme. I Skuru klev veteranen Petter Strömberg fram med några viktiga mål. Med en kvart kvar att spela hade Skuru ledningen med fem mål, 21-26.

Sista kvarten kommer inte att gå till historien som den mest välspelade, men väldigt spännande. Skurus anfall gick under perioder i stå, men något som var värre var att Daniel Jonsson återigen började producera framåt och den här gången tillsammans med sina lagkompisar. Med sex minuter kvar så var matchen för första gången sedan domaren blåst igång helt jämn. När Skuru sen drabbades av en olycklig utvisning med två minuter kvar och ställningen 30-31, var det nog en och annan som drog sig till minnes ett antal matcher i höstas. Skulle det inte gå hela vägen den här gången heller?

Tränaren Jens Hansen fick inkassera säsongens första seger för herrlaget. Foto: Matthew Tipple

Men den här gången höll det. Killarna lyckades spela 1-1 under utvisningen. Mycket tack vare ett bländande spel av Mattias i mål. En avgörande räddning på ett kantskott i slutminuten tillsammans med Ludvig Mårds tredje mål i matchen gjorde att killarna kunde ro hem säsongens första vinst. Efteråt var glädjen så stor på plan och i omklädningsrummet att tränarstaben glömde att föreviga vinsten men vi kan vara rätt säkra på att glädjetjuten hördes ända från Skanstullshallen till Nacka.

Skurus målgörare: Artur Ståhlberg 11, Maximilian Lindblom 7, Tim Hertzman 5, Petter Strömberg 4, Ludvig Mårdh 3, Scott Filip 2

Foto toppbild: Matthew Tipple
Bidtext: Skurus Maximilian Lindblom gjorde 7 mål när Bolton besegrades i Herr 2 Öst