Kaja Stojilkovic

Skuru IK vann den svåra bortamatchen mot Kristianstad HK och återtog därmed serieledningen som Sävehof tillfälligt lagt beslag på. Det var dock inte helt utan besvär som Skuru vann. Kristianstad var länge bara några få bollar efter i målprotokollet, men gästerna stod till slut som segrare med 36–29 (17–13).

Skuru fick en smakstart i matchen med tre snabba mål och fick en ledning som laget aldrig släppte ifrån sig. Serieledarna visade inledningsvis upp ett brett register och hade efter 7 gjorda mål lika många målgörare och ryckte ifrån till en femmålsledning. Så långt hade Kristianstad inte en enda målvaktsräddning.

Men hemmalaget fick så småningom i gång sitt målvaktsspel och spelade jämnt med Skuru resten av halvleken.

I paus var siffrorna 17–13 i Skurus favör. Men Rikke Dahl Nielsen, utsedd till Skurus bästa spelare och 7-målsskytt, var inte nöjd.

– Det är för mycket upp och ner. Vi måste spela mer vårt spel så kommer det att bli mycket bättre och stabilare i den andra halvleken, sa Rikke till Handbollsligan Live i paus.

I den andra halvleken var det dock inledningsvis öppna spjäll i bägge lägren och det blev mål i varje anfall. Hemmalaget vägrade att släppa i väg Skuru i målprotokollet och fick gång på gång motståndarnas försvars- och målvaktsspel att svaja. Efter 10 minuter av den andra halvleken var avståndet bara tre mål. Men i samband med en utvisning för hemmalaget och några viktiga räddningar av målvakten Rebecca Nilsson tog Skuru tag i matchen på allvar och ryckte snabbt ifrån med ett par bollar och höll därefter ledningen säkert med 5–6 mål. I det skedet kom även Alexandra Bjärrenholt i gång rejält med målskyttet och blev åter igen bästa målgörare i Skuru med sina 8 fullträffar.

Alexandra Bjärrenholt
Alexandra Bjärrenholt förlängde i veckan som gick sitt kontrakt med Skuru och firade detta med att göra 8 mål i bortamatchen mot Kristianstad. Foto: Nisse Nilsson

– Framåt gör vi en hel del mål och det är många i laget som står för fina prestationer. Men vi hade en del problem med deras spelskickliga spelare, trots att vi var väl förberedda, sade Alexandra efter matchen.

– Men vi är nöjda med två poäng och vi åker nu hem och fortsätter att jobba vidare hårt inför kommande matcher.

”Vi har mer att hämta”

Skurus tränare Magnus Oskarsson Söder var både nöjd och mindre nöjd med matchen.

– Man besegrar inte årets upplaga av Kristianstad utan att göra en massa bra saker. Men vi har mer att hämta i alla delar och Kristianstad får ut för mycket av sitt spel för att vi ska vara riktigt nöjda. 36 mål framåt får vi dock tycka är helt ok, sammanfattade Magnus.

På målhumör var förutom Alexandra Bjärrenholt och Rikke Dahl Nielsen även Kaja Stojilkovic som nätade 6 gånger. I och med segern återtog Skuru serieledningen från IK Sävehof. En position som Kaja gillar…

– Det är kul att ligga i toppen av serien. Men det är tufft däruppe. Varenda poäng och mål kommer att vara viktiga framöver, sade Kaja till Handbollsligan Live efter matchen.

Fakta Kristianstad-Skuru

Matchbild: 0-3, 5-6, 5-9, 7-12, 11-15, (13-17), 18-21, 21-24, 22-27, 24-29, 25-32, 29-36.

Kristianstads målgörare: Frøydis Wiik Seierstad 7, Maja Hedberg 6, Berta Harðardóttir 5 (1), Laura Eskebjerg Eggert 4 (4), Caroline Eisenhardt 3, Annika Jakobsen 2, Sanja Radosavljević 1, Lea Gruber 1.

Skurus målgörare: Alexandra Bjärrenholt 8 (3), Rikke Dahl Nielsen 7, Kaja Stojilkovic 6, Ellen Voutilainen 3, Isabel van Kerkvoorde 3, Hanna Lundvall 2, Clara Petersson Bergsten 2, Carolina Ingesson 2, Felicia Palm Robertsson 2, Jennifer Johansson 1

Matchens lirare: Frøydis Wiik Seierstad (Kristianstad), Rikke Dahl Nielsen (Skuru).

Domare: Glenn Korsar och Jonas Torman

Publik: 407

Bildtext toppbild: Kaja Stojilkovic sätter ett av sina sex mål i segermatchen mot Kristianstad, som besegrades med 36–29.

Foto toppbild: Nisse Nilsson