Skuru IK Handboll laddar om inför nästa säsong och i dagarna har de återstående kontrakten blivit klara. Däribland förlängningen med tränartrojkan Mats Kardell (huvudtränare), Calle Tagesson (assisterande tränare) och Thomas Forsberg (målvaktstränare).

Mats Kardell utsågs nyligen till årets tränare i SHE och har två framgångsrika år bakom sig i Skuru. Resultaten har talat för sig själv och för klubben har det varit angeläget att bygga vidare på den goda träningskultur som Mats Kardell etablerat och som också innefattar högkvalitativ fys- och målvaktsträning.

–Vi vill i vår elitsatsning i första hand skapa en optimalt utvecklande träningsmiljö för de tjejer i regionen som har höga ambitioner med sin handboll, säger Mats Kardell.

Sedan tidigare har bland annat All Star Team- och landslagsspelarna på högerflanken, Alexandra Bjärrenholt och Mathilda Lundström, förlängt sina kontrakt. Ulrika Olsson blir också en viktig bricka kommande säsong. Efter avslutat SM-finalspel har resterande öppna kontrakt nu signerats och tränargruppen med Kardell i spetsen är i full färd med planeringen för säsongen 2019/20.

Stommen i lagbygget är samma framgångsrika spelare som vann grundserien i SHE och 25 raka matcher under säsongen som precis avslutats. Under maj har det blivit klart att Jenny Södrén och Hanna Åhlén lämnar för spel i Norge respektive Danmark. In i truppen kommer u-landslagsmeriterade Wilma Schelin och Tindra Magnusson från Nacka HK.

–Prestationsgruppen har idag en väldigt intressant mix av spelare mellan 18 och 30 år, där alla bidrar och tar ansvar för sin egen och sin omgivnings utveckling, säger Mats Kardell.

Laget dras dessvärre med några långtidsskador. Såväl Jennie Linnell som Ellen Voutilainen och Evelina Eriksson kommer exempelvis inte att vara spelklara förrän långt in på nästa säsong.

Att Skurus trupp smalnat något har också att göra med att klubben utökat elitverksamheten. Skuru IK Handboll fortsätter sin satsning att erbjuda den bästa handbollsutbildningen i Stockholmsregionen och i det arbetet har klubben beslutat att avsluta samarbetsavtalet med Nacka HK. Det möjliggör spel i näst högsta serien, Damallsvenskan, för Nacka HK och därmed än mer utvecklande motstånd för Nackas unga lag. Det gör samtidigt eventuella övergångar till Skuru svårare.

Det är kombinationen av skador och bredare elitverksamhet som gör att ett fönster nu öppnats för möjliga nyförvärv – något som annars inte låg i den långsiktiga planeringen.

–Det stämmer bra. För att göra oss mindre sårbara över en lång säsong, där vi också kommer att spela EHF-cupen, finns utrymme för en eller ett par kompletteringar runt niometerslinjen och en till på målvaktssidan, säger Mats Kardell.

Under försäsongsträningen kommer Skuru bland annat att spela Åhus Beachhandboll den 20-21 juli och Annliz Cup i Skövde den 9-11 augusti.

Klara för säsongen 2019/20: Cornelia Dahlström, Alexandra Bjärrenholt, Mathilda Lundström, Ellen Voutilainen, Elin Hansson, Jackie Moreno, Evelina Eriksson, Vilma Matthijs Holmberg, Rebecca Nilsson, Daniela De Jong, Jennie Linnell, Hannah Scheuer Larsson, Carolina Ingesson, Ulrika Olsson, Wilma Schelin och Tindra Magnusson.

Tränare: Mats Kardell, Calle Tagesson, Thomas Forsberg

Lagledare: Tatti Henryson, Mats Niklasson, Johan Östlund

Lämnar Skuru gör: Hanna Åhlén (EH Aalborg, Danmark), Jenny Södrén (Byåsen, Norge), Isabelle Andersson (H65 Höör), Josefin Holst (Eskilstuna Guif), Frida Rosell (VästeråsIrsta)

Kontakt:

Jonas Johansson
Kommunikationsansvarig
072-208 22 71

Nathalie Wingemo
Damelitkommitteen
072-396 24 03