USM F14

Skuru F14 visade storform under helgen och vann alla sina matcher i USM steg 3A på hemmaplan. Laget är hittills obesegrat i USM och kvalificerar sig som ett av 40 lag till steg 4A som spelas 23-24 mars. 

Inramningen var fantastisk med en engagerad publik som lyfte fram spelarnas prestationer och skapade en härlig atmosfär. Stort tack till alla föräldrar som jobbade hårt för att få arrangemanget att gå ihop, till supportrarna och andra Skurulag som var på plats och stöttade laget – er energi var ovärderlig!

Första matchen mot Alingsås HK inleddes nervöst för Skuru. Alingsås tog ledningen med 3-1 och 5-3, men Skuru vaknade till efter 11 minuter och jobbade sig in i matchen och ledde välförtjänt i halvtid med 8-6. I andra halvlek tog Skuru kontroll över matchen och vann komfortabelt med 18-11.

Skurus Hedda Andrén och Alingsås Irma Larsson utsågs till matchens lirare, där priset delades ut av Emma Ekström dos Santos, flerfaldig SM-mästare med Skuru.

Revansch mot Lödde Vikings HK

Lödde Vikings HK, som hade haft en framgångsrik turnering i Lundaspelen med ett lag som tog silver i A-slutspelet, stod för motståndet i den andra matchen. Skuru var revanschsugna efter förlusten i Helton Cup 2022. Lagen bjöd på en jämn och spännande match med fint handbollsspel, tufft försvar och bra målvaktsspel. I halvtid var ställningen 7-7.

Andra halvlek bjöd på fortsatt bra handboll men tröttheten i båda lagen var påtaglig. Skuru höll ihop sitt spel i andra halvlek, med ett fantastiskt målvakts- och försvarsspel, och vann till slut med 17-14.

Skurus Emelie Lindberg och Löddes Agnes Brorsson utsågs till matchens lirare. Priset delades ut av Skurus A-lagsspelare Tova Almqvist.

USM F14
Flickor F14 flyger högt och längt, ända till steg 4 av USM. Foto: Erik Östring

I den sista matchen visade Skuru F14 återigen sin styrka och kämpade till sig en seger mot Kungsängen. Även om Skuru redan hade säkrat gruppsegern var de fast beslutna att avsluta turneringen på topp. Kungsängen är en tuff motståndare som de har haft jämna matcher mot i seriespelet, och det var en spännande match från start till slut.

Energi och glädje

Skuru visade stor lagmoral, och lyckades till slut besegra Kungsängen med 19-16. Skurus Leia Frisk och Kungsängens Vera Andersson Grobecker utsågs till matchens lirare. Priset delades ut av Skurus A-lagsspelare Ellie Hammarström och Kaja Kaja Stojilkovic.

Skurus F14 har ett starkt kollektiv och flera bra målvakter. Med färre tekniska fel och skärpa i avsluten kan de gå väldigt långt i USM.

Tränaren, Louise Järild, var också nöjd med lagets insats:

– Det var roligt att se tjejerna spela med sån energi och glädje. De har utvecklats enormt under säsongen och jag är övertygad om att de kan nå ännu högre.

Skuru F14 jobbar nu hårt för att möta den tuffa utmaningen i steg 4A, där endast gruppsegraren från de åtta grupperna tar sig vidare till steg 5 (26-28 april).

Helgens resultat:
Skuru IK – Alingsås HK: 18-11
Skuru IK – Lödde Vikings HK: 17-14
Skuru IK – Kungsängens SK: 19-16

Foto toppbild: Erik Östring