Premiärer är alltid ovisst. I år kanske mer än på länge. Vår unga trupp som är en av, om inte den yngsta i Handbollsligan, har gått obesegrade genom gruppspelet av Svenska Cupen men utan att egentligen ställas inför de riktigt tuffa utmaningarna.
 
Var vi står i förhållande till andra Handbollsligalag är svårbedömt. Det vi vet är att vi har höga ambitioner och tränar därefter men hur långt vi når går i nuläget inte att sia om. Något som däremot står klart är att premiärmotståndarna Önnered kommer att vara ett topplag. Av flera tippade att till och med vinna Handbollsligan denna säsong. De har en av de starkaste trupperna med både spets och bredd och få lag räknas kunna rå på detta gedigna lagbygge.
 
Men oavsett var vi står, unga eller yngre, rutinerad eller debutant, toppmotstånd eller inte, så vet vi i varje fall en sak om Skurus damer anno 2023. Vi kommer tävla. Vi kommer tävla för varandra, med varandra och med allt vi har mot varenda motståndare som sätter sin fot i vår hall. Dags för kamp.
 
Vi ses i Nacka bollhall.
 
Text: Magnus Oscarsson Söder
Foto: Joakim Lindgren