Skuru IK Handboll väljer att flytta upp Alva Ohlson från Nacka HK till A-truppen. Klubben är överens med högersexan om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2024/25. “Vi är stolta över att kunna lyfta upp ytterligare en spelare från våra egna led till A-truppen. Alva har senaste åren jobbat på riktigt bra och tagit stora kliv i sitt handbollskunnande i vårt utvecklingslag”, säger huvudtränare Magnus Oscarsson Söder.

Ohlson, som har Skuru IK som moderklubb, har de två senaste säsongerna representerat Nacka HK där hon framförallt under föregående säsong gjort ett starkt intryck på högerkanten. 58 mål på 20 matcher blev facit i Div. 1 Norra säsongen 22/23. Hon hade även en stor roll i Skurus F18-lag som tog hem silvret i USM under våren i Uppsala.

– Alva har en fin bas att stå på med trygghet i alla delar av spelet och hon ska nu jobba vidare med att skapa spets för att etablera sig som en stark H6 i Handbollsligan. Vi ser verkligen fram emot att följa Alvas utveckling under säsongen., fortsätter Magnus Oscarsson Söder.

För Alva, som redan hunnit debutera med A-laget under ATG Svenska Cupens gruppspel, är spel med A-laget en dröm som går i uppfyllelse.

Du har gått hela vägen från bollskolan upp i A-laget, hur känns det att ha blivit uppflyttad i A-truppen?
Det känns superkul att bli uppflyttad till A-laget. Jag trivs väldigt bra i Skuru och med tjejerna. Att dessutom få gå hela vägen i min moderklubb är såklart extra roligt.

Är det här något du drömt om sedan du var liten?
Ja! Det har varit självklart för mig redan från start att jag haft höga ambitioner och mål med min handboll. Jag minns när jag var liten och tittade på A-lagets matcher, att få vara en del av det nu känns overkligt.

Vilka fördelar ser du med att ha tagit vägen via Nacka HK upp i A-laget?
Det finns många fördelar med det då det finns ett bra samarbete mellan lagen. Detta har gjort att spel som A-laget använder inte har känts helt främmande för mig då vi ville efterlikna det spelet i Nacka. Dessutom har det funnits möjlighet att, redan innan uppflyttningen, få träna med A-laget.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
Jag skulle beskriva mig själv som en spelare med ett stort register i mina avslut samt ett aktivt försvarsspel på kanten. Jag har mycket tålamod och disciplin i min träning och strävar alltid efter att utvecklas som handbollsspelare.

Du har redan hunnit med att göra A-lagsdebut och göra mål i ATG Svenska Cupens gruppspel, hur var det?
Obeskrivligt. Jag var väldigt nervös innan men väl under matchen var det oerhört kul. Att dessutom få göra två mål i debuten var bara ett plus!

Vad ser du mest fram emot med den här säsongen?
Det finns mycket jag ser fram emot med denna säsong, men främst är det att få träna i en miljö som jag tror och hoppas kommer att utveckla mig mycket som handbollsspelare. Dessutom ser jag fram emot att känna på elithandbollen och få lära känna tjejerna i laget ännu bättre.

Text: Joakim Lindgren
Foto: Joakim Lindgren