Nacka avgjorde sent i toppmötet med Huddinge HK

Nacka avgjorde sent i toppmötet med Huddinge HK

Det väntade ett toppmöte i Dam 1 Norra när Huddinge HK kom på besök till Nacka Bollhall under lördagen. Nacka jagade fjärde raka vinsten medan Huddinge var ute efter revansch för förra helgens förlust mot Kungsängens SK.

Inför matchen lyfter vi värdeordet disciplin och att göra jobbet tillsammans. Båda lagen känner varandra väl vilket märks under hela matchen.
Matchen inleds väldigt jämt då båda lagen följs åt och ingen av lagen lyckas rycka ifrån resultatmässigt. Vi har ett väldigt bra samspel med Alice Salmi på mittsex som får väldigt många lägen och efter 21 minuter spelade så är det helt jämnt 10-10. De sista nio minuterna av första halvlek är väldigt målsnåla och i halvtid är ställningen 12-13 på tavlan.

I halvtid pratar vi om olika taktiska avtal i anfallsspelet men att fortsatt spela disciplinerat samt att fortsätta göra jobbet bakåt.

Andra halvlek blir precis som den första, vi följs åt och turas om att ha ledningen med som mest 2 mål. Efter 23 minuter spelade så är det helt jämt och det står 24-24. Sista sju minuterna blir ett ställningskrig och med 54 sekunder kvar av matchen står det 27-27. Huddinge tar time out och styr upp ett 7-6 spel men ett bra försvarsspel från vår sida gör att vi vinner tillbaka bollen och själva kan ta en time out med 14 sekunder kvar. En rullestart från vänster gör att Tova Almqvist kan komma fri och sätta dit slutresultatet 28-27 och fjärde raka vinsten är ett faktum.

Matchens lirare blir Alice Salmi som gjorde åtta mål och skapade oreda i Huddinges försvar från sin mittsexposition.

Nästa vecka åker vi norrut för att spela mot Gimonäs Umeå IF, avkast söndag 27/11 kl 16:00 i Sjöfruhallen.

Text: Victor Ericson
Foto: Joakim Lindgren