Igår var det inget snack om saken. I alla kategorier var vi det bättre laget och kunde enkelt besegra Uppsala i den sjunde omgången av div 1 norra. Slutsiffrorna skrevs 14-33 och för tredje helgen i rad inkasserades två nya poäng. 

Matchen inleddes i inte allt för högt tempo där båda lagen följdes åt, efter 9 minuter var ställningen 4-4. Känslan var dock bra och vi hade många kreativa lösningar i både anfall- och försvarsspel. Vi kunde rycka till 4-7 och Uppsala tog matchens första timeout. I timeouten bestämde vi oss för att fortsätta hålla disciplin i vårt försvarsspel samt greppa tag om matchtempot och öka intensiteten i vårt omställningsspel. Vi gjorde det bra och med än mer skärpa i våra avslut satte vi nästan allt innanför målramen vilket gav halvtidsresultatet 9-18.

Inför andra halvlek bestämde vi oss för att inte koppla av utan snarare, tvärt om, höja tempot ännu mer. Vi fortsatte stå bra bakåt och tvingade Uppsala till stressade val som gjorde att vi vann boll och kunde ställa om till kontringar. I uppställt anfallsspel kunde vi även där med gott tålamod komma till många bra lägen. Efter tio minuter var ställningen 10-25 och vi kunde komfortabelt spela klart resterande del av halvleken. Matchens lirare blev välförtjänt Tova Almqvist som stod för många orädda genombrott från H9. 

Nästa helg väntar toppmöte mot Huddinge. Avkast lör 19/11 hemma i Nacka Bollhall – Varmt välkomna! 

Text: Sofie Hansson
Foto: Matthew Tipple