I den sista matchen inför VM-uppehållet besegrades Kungälvs HK klart på bortaplan med 33-26 (18-14). Det innebär att Skuru fortsatt är obesegrat i den högsta serien och att laget går till VM-uppehållet i serieledning. Men det var inte utan besvär som Kungälv kunde besegras.

Text: Jan Lindén
Foto: Joakim Lindgren

– Vi gör en ganska medioker insats idag, men några fina perioder i matchen räddar upp spelet, sade tränaren Magnus Oscarsson Söder efter matchen.

Målvakten Rebecca Nilsson saknades i dagens match på grund av en studieresa. Tränaren Magnus Oscarsson Söder valde att starta med Moa Björck i målet, som därmed gjorde sin första match från start i serien. Men Moa fick ingen större hjälp från försvaret och hemmalaget tilläts göra flera enkla mål. Men i slutet av halvleken slarvade Kungälv i flera anfall och blev direkt straffade av Skurus effektiva kontringsspel.

En av Skurus bästa spelare i matchen, Jennifer Johansson, var dock inte nöjd i paus.

– Vi släpper till för lätt bakåt och ger Kungälv för många bra lägen, sade Jennifer till Handbollsligan Live i paus. Men när vi väl får tag i dem trycker vi på bra och skapar många egna bra lägen.

I början av den andra halvleken knappade Kungälv in och var så pass nära som 19-20 efter 8 minuters spel. Men därefter var det slut på det roliga för hemmalagets del. Alexandra Bjärrenholt och hennes orkester tog tag i taktpinnen och målvakten Moa Björck gjorde flera fina räddningar. Sakta men säkert drog Skuru ifrån, 19-20 blev snabbt 22-28 och segern var så gott som klar.

Alexandra blev utsedd till Skurus bästa spelare och svarade för inte mindre än 10 mål och 8 assists!

Alxendra Bjärrenholt, 10 mål och 8 assists blev dagens skörd mot Kungälv. Foto: Joakim Lindgren

– Totalt sett varvade vi bra och dåliga insatser idag. Men jag tycker att vi hade ett bra tempo i våra spel i andra fasen och överlag är jag nöjd med vår laginsats idag, sammanfattade 5-målsskytten Jennifer Johansson, som hade en bra utdelning från sin vänsterkant.

Rikke Dahl Nielsen firade triumfer med sitt aggressiva spel i både försvar och anfall. Även Kaja Stojilkovic gjorde några fina inhopp i matchen. Kaja gjorde comeback i den förra matchen mot Hallby efter en tids frånvaro men verkar nu vara starkt på väg tillbaka.

Nu väntar ett långt uppehåll under Dam-VM och nästa match spelas inte förrän 20 december då Skuru tar emot Skövde HF i Nacka Bollhall.

– Vi är oerhört nöjda med resultatet av den första delen av säsongen. Det är långt kvar såklart, men vi kan gå in i serieuppehållet med en trygg placering i ligan, sammanfattade Magnus Oscarsson Söder.

Kungälv hade svårt att få grepp om slitvargen Rikke Dahl Nielsen som svarade för 7 mål. Foto: Joakim Lindgren

Fakta

Kungälvs målskyttar: Mia Lagumdzija 6 (3), Elin Cindric 5, Alma Jöhnsson 4, Elin Leissner 3, Vanja Andersson 2, Madeleine Lindgren 2, Kristina Zubonja 2, Line Stenberg 2

Skurus målskyttar: Alexandra Bjärrenholt 10 (1), Rikke Dahl Nielsen 7, Jennifer Johansson 5, Ellen Voutilainen 2, Isabel van Kerkvoorde 3, Kaja Stojilkovic 3, Clara Petersson Bergsten 2, Felicia Palm Robertsson 1

Matchens lirare: Elin Cindric (Aranäs) och Alexandra Bjärrenholt (Skuru).

Domare: Sandro Smailagic och Kenneth Cardell

Utvisningar: Kungälv 4 x 2 minuter. Skuru 4 x 2 minuter.

Publik: 210