Skurus herrlag avslutade förra säsongen med att lyckas ta en kvalplats nedåt och slog där klart Uppsala HK i två raka matcher i bäst av tre. I år gör vi en stor generationsväxling och truppen är mycket ung och lovande. Majoriteten av truppen är nu födda 03, 04 och 05.

Det är ett stort kliv att gå från juniorhandboll till seniorhandboll och division 1 på herrsidan håller verkligen hög klass, så det blir många tuffa matcher både fysiskt och psykiskt. Vi har mycket att lära men eftersom vi behållit många av våra riktigt erfarna spelare, som idag kan agera mentorer åt våra yngre talanger, så är utvecklingen enorm varje vecka som går.

På lördag är det match mot HK Silwing/Troja hemma i Nacka Bollhall. Silwing har även de en mycket ung trupp som nu är inne på sitt andra år i division 1, så de har redan samlat på sig lite rutin. De spelar en klassisk ungdomlig handboll med fart i alla fyra faser av anfallsspelet och med snabba fötter och mycket teknik. Vi behöver därför se till att vi är väl förberedda för drabbningen och att vi är redo att bjuda upp till kamp.

Ni är alla varmt välkomna till Nacka Bollhall på lördag kl. 16.15. Nya unga Skuru Herrar behöver ert stöd!

Text: Jens Hansen